NEWAG a semnat contracte pentru livrarea a 66 de locomotive

NEWAG a semnat contracte pentru livrarea a 66 de locomotive

În cadrul celei de-a 13-a ediții a Târgului Feroviar Gdansk TRAKO 2019, NEWAG S.A. a semnat trei contracte pentru furnizarea de noi locomotive electrice.

Marți, prima zi a târgului, în prezența ministrului infrastructurii Andrzej Adamczyk, subsecretarul de stat al MI Andrzej Bittel, Krzysztof Mamiński președintele PKP SA, Marek Chraniuka președinte PKP IC și Zbigniew Konieczka președinte NEWAG SA au semnat A declarație privind exercitarea dreptului de opțiune, al cărui obiect este de a crește obiectul contractului pentru furnizarea altor 10 locomotive electrice cu patru axe, tip Griffin. În exercitarea dreptului de opțiune, valoarea estimată a contractului a crescut la o sumă apropiată de 450 milioane PLN net. În timpul TRAKO, a fost prezentată locomotiva Griffin EU160-003, primele două locomotive din această serie sunt testate pe linia de teste din Żmigrodzie.

Un alt contract semnat se referă la cele comandate de PKP Cargo S.A. 31 locomotive electrice cu șase axe DRAGON 2 cu funcții suplimentare. Contractul încheiat garantează furnizarea a 31 de noi locomotive electrice, dintre care 7 vor avea un modul de acces, iar 24 cu două tensiuni vor fi adaptate pentru a opera în Republica Cehă și Slovacia. Furnizarea locomotivelor este prevăzută pentru perioada 2019-2022. Valoarea contractului este mai mare de jumătate de miliard net de zloti. Este până acum cel mai mare contract al NEWAG din istorie.

Ultimul contract a fost încheiat între NEWAG S.A. și Rail Capital Partners. Se referă la furnizarea a 5 locomotive electrice DRAGON 2 și servicii de service noi. Furnizarea locomotivelor se va efectua în anul 2020 conform graficului stabilit de părți. Valoarea estimată a contractelor este de aproape 80 milioane zl net. Numărul total de noi locomotive electrice comandate este de 66, cu o valoare totală de peste 1 miliard de PLN.Foto&info: NEWAG

189 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *