Muniție și proiectile explozive descoperite în zona peroanelor gării Brașov

Muniție și proiectile explozive descoperite în zona peroanelor gării Brașov

ISU Brașov anunță că în zona peroanelor gării din Brașov, aflate în curs de demolare în vederea lucrărilor de modernizare a liniei Brașov – Sighișoara, au fost descoperite 36 de elemente de muniție, din care 33 proiectile explozive calibru 75 mm si 3 bucăți elemente componente ale unei bombe de aviație de 50 kg. Acestea au fost ridicate și transportate în condiții de maximă siguranță în depozitul special destinat, urmând a fi distruse.

Conform ISU Brașov „Chiar dacă cele două mari războaie mondiale s-au terminat de ceva vreme, avem colegi care încă mai luptă în aceste “războaie”. Este vorba de pirotehniștii inspectoratului, care intervin în multe zone ale județului pentru asanarea muniției rămase neexplodate din timpul marilor conflagrații mondiale.
O astfel de intervenție s-a desfășurat astăzi în Gara Brașov, acolo unde în timpul unor lucrări au fost găsite 36 de elemente de muniție, din care 33 proiectile explozive calibru 75 mm si 3 bucăți elemente componente ale unei bombe de aviație de 50 kg. Acestea au fost ridicate și transportate în condiții de maximă siguranță în depozitul special destinat, urmând a fi distruse.
Reamintim pe această cale populației că în cazul în care găsesc elemente de muniție să apeleze de urgență numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Specialiștii pirotehniști sunt singurii în măsură să intervină, fiind pregătiți și antrenați special pentru astfel de situații.”

Chiar dacă cele două mari războaie mondiale s-au terminat de ceva vreme, avem colegi care încă mai luptă în aceste…

Posted by ISU Brasov on Thursday, November 12, 2020Foto&info: ISU Brașov

1.321 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *