MTA New York va utiliza energia solara pentru alimentarea depourilor și a unităților sale

MTA New York va utiliza energia solara pentru alimentarea depourilor și a unităților sale

Autoritatea Metropolitană de Transport (MTA) New York a anunțat că lansează o nouă inițiativă care va genera energie electrică curată și fără emisii de dioxid de carbon care va începe să deschidă o nouă frontieră a veniturilor neexploatate anterior: utilizarea spațiului potențial de milioane de metri pătrați de pe acoperișurile unităților sale pentru companiile interesate să genereze energie solară.

Datorită unei scăderi constante a costurilor de capital ale panourilor solare și a tehnologiilor de instalare care nu afectează acoperișurile, este din ce în ce mai obișnuit pentru clădirile industriale și de depozitare din regiunea metropolitană din New York să plaseze panourile solare pe acoperișurile lor. Această practică s-a răspândit, de asemenea, în clădirile din sectorul public, inclusiv universitățile și clădirile orașului.

MTA, cea mai mare agenție de transport public din Statele Unite, a identificat mai mult de 100 de garaje de autobuze, depouri și șantiere feroviare, uzine de reparații și alte spații în toate agențiile MTA, care totalizează mai mult de 10 milioane de metri pătrați de spațiu industrial pe acoperișuri, potrivite pentru dezvoltarea solară. Pe deplin realizate, aceste proprietăți oferă o oportunitate de a dezvolta mai mult de 100 de megawați de energie electrică fără emisii pentru New York, suficient pentru a alimenta 18.000 de gospodării. MTA speră să obțină un flux semnificativ de venituri din această activitate, cu o investiție capitală mică sau fără investiții proprii, prin intermediul leasingului bunurilor imobile valoroase companiilor care ar folosi-o pentru instalarea panourilor solare și generarea de energie electrică curată pentru a vinde înapoi rețeaua municipală și pentru uzul în rețeaua proprie.


Foto&info: MTA

442 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *