MPK Cracovia cumpără alte 20 de autobuze electrice Solaris Urbino

Astăzi, operatorul de transport local din Cracovia (MPK S.A.) a prezentat 20 de autobuze electrice noi livrate de Solaris Bus & Coach. 17 dintre vehiculele fără emisii sunt Urbino în ediția de 12 metri, iar celelalte trei sunt autobuzele articulate noi. Unul dintre acestea din urmă este, în același timp, vehiculul nr. 15.000 produs de producătorul polonez de la Bolechowo.

Vehiculele care vor fi văzute în curând pe străzile din Cracovia au fost deja anunțate ca fiind cele mai bune autobuze electrice din Europa. Solaris Urbino 12 Electric a câștigat premiul pentru cele mai bune autobuze pentru oraș în anul 2017, în cadrul concursului „Autobuzul anului” (organizat după 1989 de către ACE – Asociația Editori de Vehicule Comerciale).

Toate autobuzele electrice Solaris, cu podea joasă, comandate de MPK S.A. din Cracovia, sunt dotate cu aer condiționat, aparat de bilete (cu posibilitatea de plată prin monede și carduri de debit), monitorizare și un sistem modern de informare a pasagerilor. Bateriile autobuzelor pot fi reîncărcate de către pantograful montat pe acoperiș sau prin conectarea la sistemele de încărcare din depouri.

Noul Solaris Urbino 12 Electric pentru MPK Cracow este echipat cu motoare centrale de 160 kW și baterii Solaris de mare putere de 160 kWh. Urbino 18 articulat, pe de altă parte, va fi acționat cu motor de tracțiune de 240 kW, iar energia va fi stocată într-o baterie de 200 kWh Solaris High Energy.

Foto: Solaris Bus

818 Vizualizări