Moscova va avea cea mai nouă flotă de metrouri din Europa în 2024

Moscova va avea cea mai nouă flotă de metrouri din Europa în 2024

Peste 40 dintre cele mai moderne trenuri Moscova-2020 circulă deja pe linia de metrou Big Circle (BCL). Primul astfel de tren a fost lansat pe BCL în octombrie, iar astăzi doar astfel de trenuri sunt folosite pe această linie.

Au fost necesare trenuri suplimentare pentru a deschide traficul pe o nouă secțiune BCL, constând din 10 stații: Terekhovo, Kuntsevskaya, Davydkovo, Aminyevskaya, Michurinsky Prospect, Vernadsky Prospect, Novatorskaya, Vorontsovskaya, Zyuzino și Kakhovskaya. Acest lucru va reduce aglomerarea altor linii de metrou și transport terestru și va reduce timpul de călătorie pentru mii de cetățeni.

Trenurile moderne pot face față unui trafic mare de pasageri. Ușile largi și pasajele între vagoane asigură îmbarcare rapidă și acces ușor de la primul vagon până la capătul din spate. Pentru confortul pasagerilor, nivelul de zgomot a fost redus cu 15%, au fost instalați 368 de conectori USB pentru încărcarea gadgeturilor, precum și hătți interactive actualizate pentru informarea călătorilor și afișaje deasupra ușiilor. Trenul este echipat și cu sistem de dezinfecție a aerului.

Pentru prima dată, trenul Moscova-2020 a intrat anul trecut pe Circle Line. Astăzi, 87 dintre aceste trenuri deservesc liniile BCL, Circle și Kaluzhsko-Rizhskaya.

Rata de reînnoire a trenurilor în metroul din Moscova este una dintre cele mai mari din lume. În total, din 2020 până în 2023, metroul va primi peste 1300 de vagoane Moscova-2020, iar până în 2024 vârsta medie a trenurilor va scădea la 10 ani (față de 22,5 ani în 2010). Astfel, Moscova va avea cea mai tânără flotă de trenuri în comparație cu Europa și Statele Unite. Acum, materialul rulant a fost modernizat în proporție de 68%.

Până la sfârșitul anului 2023, trenurile BCL vor fi întreținute de trei depouri: Zamoskvoretskoye, Nizhegorodskoye și Aminyevskoye. În total, din 2011, în cadrul programului de dezvoltare a metroului, au fost construite și reconstruite 11 depouri, unde trenurile sunt întreținute, curățate și dezinfectate zilnic.

BCL este cel mai mare proiect din întreaga istorie a construcției de metrou la Moscova. Linia de 70 km va conecta districtele orașului, liniile radiale de metrou și de cale ferată. În total, BCL va avea 31 de stații. În viitor, vor fi posibile 44 de transferuri de la stațiile BCL la stațiile de metrou, Moscow Central Circle sau Moscow Central Diameters.

Foto&info: The official portal of the Moscow Mayor and Moscow Government577 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *