Modulul pentru curbe de 360 de grade accelerează revoluția în mobilitatea urbană

Modulul pentru curbe de 360 de grade accelerează revoluția în mobilitatea urbană

Un nou concept ” corner module” dezvoltat de Protean Electric, care integrează tehnologii avansate de propulsie, direcție și suspensie într-un singur produs, va ajuta vehiculele de transport urban de generația următoare să răspundă mai bine nevoilor operatorilor și utilizatorilor. Modulul, denumit Protean360 +, este considerat a fi primul de acest gen dezvoltat pentru aplicații comerciale care oferă o capacitate de direcție nelimitată de 360 de grade. Acest lucru este combinat cu suspensia inovativă, controlul înălțimii pneumatice a înălțimii și un motor electric de înaltă turație ProteanDrive foarte eficient și puternic.

Protean Electric – un inovator al tehnologiei pentru automobile și dezvoltator mondial al motoarelor cu roți – dezvoltă modulul Protean360 + pentru vehiculele de transport urban de generație următoare, însărcinat cu mișcarea ușoară și eficientă a oamenilor și bunurilor în jurul unor aglomerări aglomerate. Ambalajul compact al modulului va permite o podea interioară de vehicul complet plană și un acces lateral suficient pentru a oferi intrarea și ieșirea scaunului rulant prin ușile din față, spate și laterale, oferind soluții de mobilitate mai bune pentru toți.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că autovehiculul poate parca în față, pe spate sau pe lateral pe bordură, iar ocupanții pot să debarce direct pe trotuar fără a trebui să intre pe șosea.
Manevrabilitatea excepțională oferită de sistemul de direcție de 360 de grade va permite o versatilitate excepțională pe străzile urbane aglomerate și o parcare în spații strâmte cu o precizie absolută. Odată staționat, controlul înălțimii pneumatice a înălțimii Protean360 + va permite vehiculului să „îngenuncheze”, aducând punctul de acces al autovehiculului la nivelul curbei. Acest lucru va permite intrarea și ieșirea fără trepte și fără goluri pentru încărcături grele sau greoaie sau pentru pasageri cu mobilitate defectuoasă.

Autovehiculele autonome vor trebui să negocieze combinații complexe de mobilier stradal fix, precum și obstacole neașteptate în calea lor. Manevrabilitatea maximă oferită de direcția independentă cu patru roți nelimitate înseamnă că vehiculul nu va avea nevoie să se oprească atunci când efectuează chiar și cele mai complicate manevre. Protean 360+ va contribui la reducerea riscului ca vehiculul să se confrunte cu o situație în care nu este în măsură să ruleze fără probleme și în condiții de siguranță. În consecință, călătoriile vor fi mai puțin susceptibile de a perturba sau întârzia pasagerii și, la fel de cruciali, și de ceilalți utilizatori ai drumului, contribuind la un flux de trafic mai previzibil și la o mai mică aglomerație.

Provocarea principală pentru sistemul de suspensie a fost ambalarea compactă necesară pentru a se asigura că sistemul ocupă spațiul intern minim, facilitând accesul îmbunătățit pentru persoanele cu mobilitate redusă sau capacitatea de încărcare mai mare. Pentru a realiza această compactitate, echipa de dezvoltare a conceput un nou design multi-link cu un pivot suplimentar inferior.

Miscarea „paianjen” cu patru piese cu bretele quad-pivot permite transferul fortei de inalta rezistenta, atat cu ambalaje compacte, cat si cu o miscare completa a suspensiei. Acest nou ambalaj de suspensie permite o geometrie optimă și o articulație suplimentară în brațul de suspensie inferior pentru a obține cinematica dorită, păstrând în același timp compactitatea totală a pachetului. De asemenea, permite sistemului de suspensie să prezinte comportamente și performanțe identice în toate direcțiile de deplasare. Ca rezultat, un singur modul comun este optimizat pentru toate cele patru colțuri ale vehiculului, negând necesitatea versiunilor din stânga și din dreapta sau din față și din spate, reducând astfel costurile de dezvoltare și de producție.Foto&info: Protean Electric

463 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *