Ministrul Transporturilor solicită CFR SA să urgenteze lucrările pentru reducerea timpului de parcurs intre București și Craiova

CFR SA a atribuit contractul pentru etapa pregătitoare a modernizării liniei Craiova - Caransebeș

Ministrul Transporturilor anunță că în cadrul mai multor proiecte de infrastructură pentru Oltenia, „Pe calea ferată București – Craiova, am cerut CFR SA să lucreze cu prioritate la ridicarea principalelor restricții și limitari de viteză, pentru a reduce timpul de călătorie care acum este de aproximativ 3h30minute.” Acest lucru ar însemna ca timpii să fie reduși cu pana la 10-20 de minute, odată cu ridicarea restricțiilor din zonele podurilor și a aparatelor de cale. Totuși nu a fost dat un orizont de timp clar pentru efectuarea acestor lucrări și nici dacă odata cu ridicarea restricțiilor se vor reduce timpii și în mersul trenurilor.

De asemenea acesta spune că anul acesta ar putea incepe licitatia lucrarilor de modernizare a liniei Craiova – Caransebes.

”Mai departe, de la Craiova la Caransebeș vom finaliza în acest an studiul de fezabilitate pentru modernizarea coridorului feroviar, urmând să licităm execuția lucrărilor. Este un proiect prin Connecting Europe Facility.”

„PACHETUL OLTENIA” DE PROIECTE DE INFRASTRUCTURĂ

Toate regiunile României au nevoie de infrastructură modernă….

Posted by Cătălin Drulă on Wednesday, March 17, 2021Foto: mobilitate.eu

2.892 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *