Ministrul român al transporturilor în vizită de lucru la BERD

Ministrul român al transporturilor în vizită de lucru la BERD

Subliniind angajamentul României de a dezvolta infrastructura urgent necesară, noul ministru al Transporturilor din România, Felix Stroe, a efectuat o vizită de lucru la BERD pe 8 decembrie. La sediul băncii la Londra, ministrul Stroe s-a întâlnit cu directorul executiv Jean-Patrick Marquet al BERD. Ambele părți și-au subliniat angajamentul de a colabora pentru a dezvolta proiectele de infrastructură prioritare ale României.

Discuțiile s-au axat pe planul general de transport, construcția de drumuri și proiectele din sectorul feroviar. Părțile au discutat despre finanțarea autostrăzii Est-Vest planificate, care va lega orașul Iași în estul României cu Târgu Mureș în regiunea central-nordică; linia de metrou M6 din București, care va lega gara de nord a capitalei, Gara de Nord, de Aeroportul Internațional Henri Coandă; și proiecte de modernizare a sectorului feroviar.De asemenea, au luat în considerare asistența tehnică pentru îmbunătățirea performanței și a eficienței întreprinderilor de stat în sectorul transporturilor.
Jean-Patrick Marquet a comentat: „Infrastructura de transport constituie, probabil, una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri din țară, dar este esențială pentru dezvoltarea României. Suntem siguri că astăzi am stabilit o bază foarte solidă pentru cooperarea viitoare în acest sector economic crucial „.

Ministrul Stroe a spus: „În special, avem nevoie de experiența și expertiza BERD în restructurarea întreprinderilor de stat, pentru a le face mai eficiente și mai eficiente și pentru a le ajuta să atingă nivelurile de performanță ale sectorului privat”.

BERD este un investitor principal în România și a investit până în prezent 7,5 miliarde de euro în aproximativ 400 de proiecte din țară. În 2017, Banca a semnat mai mult de 20 de proiecte în valoare totală de peste 400 de milioane de euro.

Conform celei mai recente previziuni economice a BERD, economia României va crește cu 5,3% în acest an și cu 4,2% în 2018, înregistrând o rată de creștere comparabilă cu cea din perioada anterioară crizei de la mijlocul anilor 2000.

Foto&info – BERD

827 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *