Milano achiziționează 250 de autobuze electrice Solaris Urbino

Milano achiziționează 250 de autobuze electrice Solaris Urbino

Transportatorul din Milano, ATM Milano, intenționează să elimine treptat autobuzele diesel până în 2030. O piatră de hotar esențială pe această cale a fost lansarea unei licitații ample pentru furnizarea a până la 250 de autobuze electrice. Valoarea totală a acordului-cadru poate ajunge la până la 192 milioane de euro. Livrarea primului lot de 40 de autobuze va începe în iunie 2020. În consecință, în 2019, Solaris își va consolida poziția de lider european în ceea ce privește comenzile asigurate pentru autobuze electrice.

Acordul-cadru pentru furnizarea a până la 250 de autobuze electrice în total pentru ATM Milano este unul dintre cele mai mari contracte acordate Solaris până acum și cea mai mare comandă pentru autobuzele electrice din Europa. Operatorul din Milano se străduiește să elimine complet autobuzele diesel până în 2030, iar producătorul de autobuze electrice Solaris va juca un rol nesemnificativ în această revoluție de e-mobilitate. Datorită acestei oferte imense, Solaris și-a consolidat poziția de unul dintre cei mai importanți producători europeni de autobuze electrice.

Autobuzele pentru Milano, Solaris Urbino 12 electric, sunt un produs emblematic al producătorului polonez. Realizând fiabilitatea zilnică pe străzile a zeci de orașe din 17 state de pe întreg continentul, acest model a câștigat, în 2017, cel mai prestigios premiu din industria autobuzelor – titlul „Autobuzul anului 2017”.

Urbino de 12 metri va fi echipat cu baterii de tip Solaris High Energy cu o capacitate totală de peste 240 kWh. Energia electrică din acele baterii va fi reîncărcată cu ajutorul unui pantograf inversat, adică un dispozitiv coborât de la polul de încărcare la acoperișul vehiculului, și un dispozitiv clasic de conectare în autobază. Unitatea de acționare va consta dintr-o punte electrică cu două motoare electrice integrate de 110 kW fiecare.Foto&info: Solaris Bus

562 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *