Metroul din Varșovia are 3 stații noi urmând alte 3 la care se lucrează

Metroul din Varșovia are 3 stații noi urmând alte 3 la care se lucrează

Pe 15 septembrie, 3 din cele 6 stații de metrou din Varsovia planificate au fost inaugurate. Stațiile nou deschise: Trocka, Targówek Mieszkaniowy și Szwedzka sunt o parte a proiectului co-finanțat de UE care prevede construcția a 6 stații de metrou noi, precum și instalarea instalațiilor tehnice la stația Kabaty existentă, achiziționarea a 13 trenuri noi și pregătirea lucrărilor pentru o extensie suplimentară la linie. Pentru această extindere, Uniunea Europeană investește peste 432 milioane EUR, dintr-un cost total de aproape 749 milioane EUR.

Cu o populație de aproximativ 1,75 milioane de locuitori, Varșovia este unul dintre cele mai congestionate orașe din Europa. Metroul său constă în prezent din două linii: linia 1 care leagă centrul Varșoviei cu suburbiile nordice și de sud dens populate și segmentul central inițial al liniei est-vest 2. Aceasta din urmă a primit sprijin financiar al UE de aproape 2 miliarde EUR din fonduri UE (1.905.732.538 EUR) acordate în cadrul mai multor proiecte realizate în perspectiva financiară 2007-2013.

În prezent, linia 2 include șapte stații – de la Rondo Daszyńskiego la Dworzec Wileński – și are o lungime de 6,7 kilometri. Dezvoltarea continuă a liniei 2 are ca scop îmbunătățirea conexiunilor dintre partea estică și vestică a orașului și integrarea mai bună a diferitelor sisteme de transport urban din Varșovia. Drept urmare, rezidenții vor avea acces mai ușor la un transport rapid, modern și curat, iar proiectul își va atinge obiectivul principal de a crește ponderea utilizării transportului public pentru călătoriile din oraș.Foto&info: Comisia Europeană/Metroul din Varșovia

266 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *