Metroul din Varșovia a primit finanțare pentru 45 de trenuri noi

Metroul din Varșovia achiziționează 45 de trenuri noi

Metroul din Varșovia va achiziționa până la 45 de trenuri noi. Finanțarea stabilă a investițiilor va oferi un împrumut preferențial din partea Băncii Europene de Investiții de până la 50 % din costul proiectului.

Acesta este al doilea acord pe care Metro Warszawskie l-a semnat cu Banca Europeană de Investiții. Instituția financiară comunitară a oferit până în prezent companiilor municipale împrumuturi preferențiale în valoare totală de 3,02 miliarde PLN, inclusive pentru metroul din Varșovia pentru aproape 534 de milioane PLN.

Fondurile din împrumut vor fi utilizate pentru a asigura finanțarea achiziționării a până la 45 de trenuri noi pentru metroul din Varșovia. Contractul de achiziție a fost semnat la 30 ianuarie 2015 de la un consorțiu de companii Skoda Transportation a.s. și Skoda Vagonka a.s. Contractantul pentru serviciile sale va primi 1 308 248 300 PLN. Semnat în aprilie, acordul prevede acordarea unui împrumut de până la 654 milioane PLN varșoviei, adică până la maximum 50% din costul acestui proiect.

Banca Europeană de Investiții sprijină dezvoltarea și investițiile în capital de ani de zile în Varșovia. În total, Varșovia a semnat zece acorduri favorabile cu BEI, în temeiul cărora banca europeană a acordat orașului împrumuturi în valoare totală de peste 5,5 miliarde PLN. Împrumuturile semnate până în prezent au fost utilizate pentru extinderea celei de-a doua linii de metrou.
BEI este încă interesată să împrumute activitățile Varșoviei. Educația, cultura, drumurile, infrastructura municipală și incluziunea socială sunt sprijinite. De la începutul anului 2019, au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanții băncii și o misiune tehnică pe această temă.Foto&info: Metro Varșovia

387 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *