Metroul din Delhi devine primul din India care se alimentează din arderea deșeurilor

Metroul din Delhi devine primul din India care se alimentează din arderea deșeurilor

Metroul Delhi a devenit primul proiect Metro din India care se alimentează cu puterea generată de o centrală de deșeuri pentru energie. Continuând cu diversele sale inițiative ecologice, DMRC a început să primească o putere de 2 MW de la o unitate de 12 MW a capacității de producție a deșeurilor în energie (WtE) a M / s East Delhi Waste Processing Company Limited (EDWPCL) înființată în Ghazipur.

DMRC primește puterea de la începutul acestei luni din această facilitate, care este utilizată la Substația de primire Vinod Nagar (RSS) a DMRC pentru satisfacerea cerințelor de funcționare ale Liniei Pink Line din Delhi. DMRC va prelua aproximativ 17,5 MUU pe an din această centrală. Cu toate acestea, debitul de energie va depinde de generarea efectivă a centralei.
Aceasta va fi prima încercare a vreunui proiect Metro din țară de a prelua și de a folosi energia din deșeuri și, astfel, va contribui la „Misiunea Swachh Bharat” și va contribui, de asemenea, la conștientizarea importanței gestionării deșeurilor.

Metroul Delhi lucrează în mod continuu spre conservarea mediului înconjurător încă de la înființarea organizației. Este prima organizație bazată pe calea ferată din lume care solicită credite de carbon. În prezent, DMRC produce 28 MW de energie solară de la diferitele centrale solare, care au fost înființate în stațiile, depourile și spațiile rezidențiale. DMRC a început, de asemenea, să primească energie solară de la centrala fotovoltaică de la Rewa din Madhya Pradesh.


Foto&info: Metroul Delhi

229 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *