Metroul din Madrid primește o finanțare de 200 de milioane euro pentru modernizarea rețelei

Metroul din Madrid primește o finanțare de 200 de milioane euro pentru modernizarea rețelei

Metroul din Madrid este prevăzut să ofere un nivel îmbunătățit de eficiență, siguranță și confort, după ce Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat 85 milioane EUR, prima parte din tranșa inițială de împrumut de 200 milioane EUR pentru acoperirea a 50% din investițiile Metro de Madrid până în 2019 pentru modernizarea infrastructurii. Scopul proiectului, care este susținut de Planul de Investiții pentru Europa (cunoscut sub numele de Planul Juncker), este de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite de metroul din Madrid. Vicepreședintele BEI Emma Navarro și directorul executiv al Metro de Madrid, Francisco Borja Carabante, au semnat astăzi acordul de la Madrid.

Madridul are una dintre cele mai extinse rețele de metrou din lume, cu 301 de stații folosite de către 626,4 milioane de pasageri în 2017. Acordul BEI va face posibilă acționarea în 23 de zone, inclusiv trenuri, șine, sisteme de semnalizare și verificarea și vânzarea biletelor . Scopul este de a îmbunătăți serviciul public și eficiența energetică a metroului.

În termeni concreți, finanțarea Planului Juncker al BEI va oferi fondurile necesare pentru a efectua lucrări de îmbunătățire a accesibilității stațiilor și pentru a spori capacitatea liniei, pentru a moderniza echipamentele de siguranță în substațiile electrice. Pasagerii vor beneficia, de asemenea, de alte investiții, cum ar fi scările rulante modernizate, sistemele de ventilație renovate în trenuri și tuneluri și mașinile modernizate de bilete. Siguranța rețelei va fi îmbunătățită, de asemenea, datorită instalării noilor sisteme de supraveghere video și de protecție împotriva incendiilor.

BEI oferă mai multă finanțare proiectelor de reducere a impactului schimbărilor climatice decât orice altă instituție. Anul trecut, 28% din activitatea sa – 19,4 miliarde de euro – a fost dedicată acestui obiectiv. O parte din această finanțare sa axat pe promovarea modurilor de transport mai curate, în special pe sprijinirea rețelelor de metrou în diferite orașe din întreaga lume.

BEI a colaborat cu Metro de Madrid din 1989 pentru a-și finanța investițiile. Peste 30 de ani, banca UE a oferit mai mult de 4 miliarde de euro pentru extinderea, întreținerea și modernizarea infrastructurii rețelei de metrou din Madrid.Info: Comisia Europeană
Foto: Metro de Madrid

1.285 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *