Metrorex implementează infrastructură pentru nevăzători în valoare de 24 de milioane de lei

Metrorex licitează serviciile de curățenie a rețelei și trenurilor pentru următorii 4 ani

Ministerul Transporturilor și Metrorex anunță că au semnat un contract de finanțare pentru proiectul „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcție pentru persoanele cu deficiențe de vedere”, conform unui comunicat transmis de Metrorex. Valoarea totală a proiectului este de 24.128.276 de lei. Prin implementarea acestor rute ghidate destinate persoanelor ce au deficiențe de vedere se dorește creșterea ritmului de deplasare și crearea unor condiții propice pentru persoanele cu dizabilități, care în prezent nu se bucură de o serie prea largă de facilități în subteran.

Astfel vor fi montate benzi speciale din dale ceramice și elemente de oțel inoxidabil. De asemenea se vor monta și panouri informative de ghidaj, scrise în alfabetul Braille, pentru a oferi nevăzătorilor informații despre stația în care se află. Hărțile rutelor Metrorex vor fi și ele disponibile în acest alfabet.

Avantajul principal al acestui proiect îl reprezintă asigurarea accesului la metrou pentru persoanele ce au deficiențe de vedere și crearea unor condiții sigure și comode de călătorie pentru aceștia. Prin utilizarea metroului ca mijloc de transport, s-ar putrea asigura degrevarea traficului rutier, și reducerea emisiilor poluante din regiune, anunță Metrorex.

Foto: mobilitate.eu250 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *