Bucuresti

Metrorex anunta inceperea lucrarilor la Magistrala 5 in zona PSS Operei

Magistrala 5 de metrou, tronsonul Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei, investitie de interes public, va oferi locuitorilor zonelor, si nu numai, posibilitatea utilizarii unui mijloc de transport rapid, modern si 100 % ecologic.
Procentul de realizare a structurii de rezistenta aferenta tronsonului Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei este de 82 %, fiind realizati 7.713 ml de tunel din totalul de 8.433 ml.
In vederea executarii ultimului tronson de tuneluri aflat intre statia Eroilor 2 si Piata Operei si a coridorului pietonal de legatura dintre statia Eroilor 1 si statia Eroilor 2 este necesara executarea structurii Putului de Scoatere Scut, fapt ce implica eliberarea amplasamentului prin taierea a 26 de copaci pentru executia Putului de Scoatere Scut si a 67 de copaci pentru executia pasajului pietonal.
In acest sens, s-a solicitat Directiei de Mediu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti emiterea avizelor de pe amplasamentul necesar atat executarii structurii Putului de Scoatere Scut la Piata Operei, cat si a executiei coridorului pietonal.
Odata cu finalizarea lucrarilor, zonele afectate vor fi readuse la starea initiala conform planului de amenajare peisagistica si de imbunatatire arhitecturala. De asemenea, in compensare, se vor planta copaci, conform avizelor solicitate si a prevederilor legale in vigoare.
Ii asiguram pe toti locuitorii Municipiului Bucuresti in general si pe cei ai zonei Piata Operei, in special, ca toate spatiile verzi vor fi refacute si vor fi redate circuitului urban ariile ce au fost afectate de lucrarile de constructie.

313 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *