Operatorul Mercitalia cumpără 125 de locomotive Bombardier Traxx

Mercitalia Rail și TX Logistik (Polo Mercitalia) vor cumpăra până la 125 de noi locomotive electrice Bombardier Traxx destinate transportului de marfă în Italia și Europa în următorii ani. Tranzacția, o investiție totală de aproximativ 400 de milioane de euro, a fost finalizată la sfârșitul unei proceduri cu o concurență strânsă, care durează de aproximativ 8 luni, implicând principalii producători internaționali din acest sector.

Noile locomotive produse de Bombardier vor fi din punct de vedere tehnologic cele mai avansate dintre cele disponibile pe piața europeană și vor permite reînnoirea a peste o treime din flota deținută de Polo Mercitalia în următorii trei ani.

În acest fel, companiile Polo vor avea un parc de locomotive electrice cu vârsta medie printre cele mai scăzute din Europa. În plus, Bombardier va fi responsabil pentru întreținerea locomotivelor pe o perioadă de opt ani, atât în Italia, cât și în străinătate, maximizând astfel disponibilitatea și eficiența vehiculelor. Acest lucru va duce la o mai mare fiabilitate și punctualitate a serviciilor de transport, cu beneficii evidente pentru afacerea Merchandise and Logistics de la Polo Mercitalia.„Această operațiune este o parte foarte importantă a Planului Industrial 2017-2026, care oferă investiția de 1,5 miliarde de euro a Mercali. Suntem în linie cu ceea ce a fost planificat pentru relansarea mărfurilor sector al Grupului Italiane FS, atat pentru rezultatele pe care le castigam cat si pentru investitii Scopul nostru este de a folosi aceste locomotive noi pentru a imbunatati si imbunatati serviciile de transport de marfa din Italia, Coridoarele Transalpine si principalele tari europene.”, a declarat Marco Gosso, Director General al Mercitalia Logistics

Primele livrări de locomotive Bombardier Traxx sunt programate pentru toamna anului 2018.

Foto&info: Mercitalia Rail
CFR pregateste reabilitarea garii istorice din Curtea de Arges
CFR Marfa castiga un contract în valoare de 29 de milioane de euro pentru transportul carbunelui la CET Govora
Fotoreportaj – Calea ferata si tunelul feroviar din zona Lujerului

788 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *