MDRAP a lansat licitația pentru achiziția unui număr de 40 de tramvaie noi pentru Brăila, Galați și Ploiești

MDRAP a lansat licitația pentru achiziția unui număr de 40 de tramvaie noi pentru Brăila, Galați și Ploiești

MDRAP a lansat licitația pentru „Achiziționarea de 40 tramvaie cu lungimea de cca. 18m destinate transportului public urban de călători”, destinate transportului public din orașele Galați, Brăila și Ploiești. Astfel, lotul de 40 de tramvaie va fi repartizat astfel: Galați – 10 tramvaie, Brăila – 10 tramvaie și Ploiești – 20 de tramvaie. Valoarea totală a contractului este de 320 milioane de lei. Ofertele pot fi depuse până la data de 27.02.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 27.08.2019.

Noile tramvaie sunt destinate prin caietul de sarcini publicat pe SEAP, următoarelor rute: Brăila – linia 21, Galați – linia 39, Ploiești – liniile 101 și 102. Tramvaiele trebuie să fie noi, să corespundă legislației naționale în vigoare și normelor europene cu privire la zgomot, să fie confortabile, cu podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, acționate în curent alternativ, cu echipamente electronice de putere și comandă cu microprocesor, cu recuperare de energie la frânare, cu viteza maximă de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Alimentarea tramvaielor se realiza de la firul aerian existent (conductor de cupru cu secțiunea de 100 mm2), prin intermediul unui pantograf.

Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minim 100 locuri, respectiv 6 persoane/m2 (calculate la 0,167 m2/călător în picioare) din care minim 32 pe scaune fixe, nerabatabile, din care minim 6 accesibile din low floor, plus vatmanul, conform SR 13342:1996 [67]. Producătorul poate suplimenta numărul de locuri pentru călători din tramvai prin montarea de scaune rabatabile. Ca și construcție, tramvaiele trebuie să fie unidirecționale, să aibă podea 100% coborâtă pe toată suprafața destinată pasagerilor, cu facilități (rampe/rampă) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și a persoanelor cu mobilitate redusă. Nu sunt acceptate modelele de tramvaie bidirecționale.



Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, în parteneriat cu orașele România, și cu sprijinul JASPERS, implementează un proiect comun pentru achiziția de material rulant modern cu zero emisii pentru îmbunătățirea transportului public urban și facilitarea tranziției de paradigmă în direcția mobilității urbane durabile. Proiectul este cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul vizează exclusiv reînnoirea materialului rulant pe rute actualmente în operare, iar în urma analizei nevoilor pentru rutele incluse în proiect, a rezultat următorul necesar de vehicule:
A. Tramvaie de cca. 30 m: 16 bucăți;
B. Tramvaie de cca. 25 m: 17 bucăți;
C. Tramvaie de cca. 18 m: (62 bucăți total):
C1. Tramvaie unidirecționale cca 18m: 49 bucăți;
C2. Tramvaie bidirecționale cca 18m: 13 bucăți.
D. Troleibuze de cca. 18 m: 26 de bucăți;
E. Troleibuze de cca. 12 m: 40 de bucăți (dintre care 9 bucăți cu autonomie pe bază de baterii);
F. Autobuze electrice de cca. 18 m pentru condiții de șes: 56 de bucăți;
G. Autobuze electrice de cca. 12 m pentru condiții de șes: 51 de bucăți;
H. Autobuze electrice de cca. 12 m pentru condiții de deal: 124 de bucăți;
I. Autobuze electrice de cca. 10 m pentru condiții de șes: 81 de bucăți;
J. Autobuze electrice de cca. 10 m pentru condiții de deal: 85 de bucăți.

Foto: Andrei Marian

2.167 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *