Master Planul de Transport până în 2040 a fost anunțat de Singapore

Master Planul de Transport până în 2040 a fost anunțat de Singapore

Printr-un Master Plan pentru 20 de ani anunțat recent, Singapore speră că cheltuielile în transportul public pot diminua timpii de transport prin dezvoltarea unui „oraș de 45 de minute cu orașe de 20 de minute”. Acest plan se bazează pe ideile pe termen lung ale Autorității Transportului Terestru (LTA) din Singapore pentru a dezvolta un sistem de transport terestru cuprinzător, bine conectat, convenabil și rapid, care să îndeplinească cerințele și dorințele din Singapore în următorii 20 de ani și mai mult.

Pentru a atinge aspirația unui „oraș de 45 de minute cu orașe de 20 de minute”, LTA va:
– Continua investițiile în transportul public pentru a face călătoriile mai ușoare și mai benefice.
– Extinde rețeaua de mobilitate activă pentru a ajuta la călătoriile de la a la z.
– Dezvolta noi noduri regionale în afara orașului pentru a aduce locurile de muncă mai aproape de casă și pentru a reduce timpul mediu necesar pentru a călători la locul de muncă.
– Crește viteza autobuzelor în întreaga țară prin introducerea mai multor coridoare prioritare de tranzit (TPC) care vor avea caracteristici suplimentare dincolo de liniile tipice de autobuz. De exemplu, LTA explorează sisteme mai inteligente de control al traficului rutier, drumuri numai pentru autobuze și căi dedicate de ciclism, alături de benzile de autobuz, pentru a reduce timpul de transport atât pentru transportul public, cât și pentru utilizatorii mobili activi de-a lungul TPC-urilor. Coridorul Nord-Sud, care va fi finalizat în 2026, va fi cel mai lung TPC din Singapore și va reduce timpul de transport cu autobuzul cu până la 15 minute de călătorie.
– Extinde rețeaua feroviară din întreaga țară în următoarele două decenii, punând la dispoziție mai multe stații noi și linii feroviare. De exemplu, două noi stații MRT vor fi dezvoltate pe linia Nord South Line (NSL) până la mijlocul anilor 2030, o stație suplimentară va fi adăugată la această linie. Acest lucru va oferi locuitorilor din zone precum Keat Hong, Bukit Batok West, Parcul Pavillion și cartierul Brickland din orașul Tengah un acces mai facil la rețeaua feroviară.

Master Planul include, de asemenea, obiective pe termen lung privind mediul. Pentru a reduce amprenta de carbon a transportului public, LTA s-a angajat să aibă până în 2040 o parc de 100% mai curat cu autobuze alcătuite din alternative cum ar fi vehicule electrice sau hibride, pentru care deja:
– Au fost lansate 50 autobuze hibride diesel cu emisii scăzute de la sfârșitul anului 2018; și
– A fost atribuită o licitație pentru 60 de autobuze electrice, care va fi livrată progresiv de la sfârșitul anului 2019 și lansată serviciului până în 2020.

LTA au declarat că vor monitoriza performanța și rentabilitatea acestor vehicule în condițiile de operare din Singapore și vor achiziționa mai multe dacă studiile au succes.Foto: Pixabay

510 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *