Transport

Marfarul deraiat in zona Drăgănești Olt închide traficul feroviar între București și Craiova

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar a fost închis în cursul nopții, între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă.

Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București – Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt – Caracal.Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.

Facem precizarea că trenurile IR 1592, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineții, însă călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare, prin Caracal – Piatra Olt – Golești – București Nord (și retur).

Echipele de intervenţie vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor răsturnate și deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfășoare lucrări de reparații la infrastructura feroviară, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Menționăm faptul că Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER) va ancheta și stabili cauzele care au condus la producerea acestui eveniment feroviar.Foto: mobilitate.eu

1,108 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *