Oficiul Căilor Ferate din Marea Britanie salută blocarea fuziunii Siemens-Alstom pe fondul impactului față de Regatul Unit

Oficiul Căilor Ferate din Marea Britanie salută blocarea fuziunii Siemens-Alstom pe fondul impactului față de Regatul Unit

Oficiul Căilor Ferate și a Drumurilor din Marea Britanie (ORR) salută decizia Comisiei Europene de a deschide o investigație aprofundată privind fuziunea Siemens-Alstom. ORR, autoritatea cu rol de reglementare economică pentru piețele feroviare din Marea Britanie, consideră că fuziunea Siemens-Alstom va avea un impact negativ semnificativ asupra concurenței pe piețele feroviare britanice importante. ORR va continua să se implice îndeaproape cu Comisia Europeană, care revizuiește fuziunea, pentru a se asigura că interesul public al Marii Britanii este luat în considerare.

Siemens și Alstom sunt doi actori importanți în lanțurile de aprovizionare feroviare cheie, în special pentru semnalizare și material rulant. ORR își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că, dacă fuziunea ar avea loc, afacerea combinată ar deveni extrem de puternică și concurența pe marile piețe britanice ar fi redusă considerabil, eventual adăugând costuri semnificative în detrimentul pasagerilor și contribuabililor.

Siemens și Alstom sunt cei doi concurenți principali pentru lucrările de semnalizare pe scară largă. ORR consideră că împreună cele două companii ar controla aproximativ 75% din piața britanică de semnalizare feroviară. Pentru unele elemente specifice de semnalizare, cum ar fi interconectarea, cota lor este probabil să fie chiar mai mare. ORR estimează că o fuziune ar putea crește costurile cu zeci de milioane de lire sterline în fiecare an din cauza concurenței reduse. Acest lucru ar aduce costuri suplimentare pentru Network Rail, care achiziționează aceste servicii și este finanțată de pasageri și contribuabili.

ORR este, de asemenea, preocupat de faptul că fuziunea Siemens-Alstom ar reduce numărul ofertanților potențiali pentru contractele noi de fabricare a materialului rulant. În recenta licitație HS2, evaluată la 2,75 miliarde de lire sterline, Alstom și Siemens erau două dintre cele cinci companii care licitau pentru contract. Această pierdere a concurenței ar putea aduce costuri semnificative în detrimentul publicului călător.


ORR consideră că argumentele privind amploarea și importanța intrării în China, care au fost considerate ca o justificare a fuziunii, au fost exagerate, în special în ceea ce privește Marea Britanie.

Foto&info: Copyright 2018 Office of Rail and Road

1.342 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *