Universitatea Loughborough vrea să elimine modul tradițional de schimbare a macazurilor feroviare cu noua tehnologie Repoint

Prezentare: Universitatea Loughborough vrea să elimine modul tradițional de schimbare a macazelor feroviare cu noua tehnologie Repoint

Macazurile de cale ferată au lucrat în același mod de peste 200 de ani, lamelele de comutare sunt forțate de la o poziție la alta pentru a schimba calea pe care urmează trenul. Dacă această mișcare nu este complet finalizată din orice motiv, iar lama se oprește într-o poziție intermediară, trenurile pot deraia foarte ușor, osiile putând lua orice direcție posibilă. Pentru a atenua acest risc, straturile de senzori, protocoalele de semnalizare și procedurile operaționale au crescut în jurul macazurilor, adăugând costuri și complexități care sporesc costurile de întreținere și reduc capacitatea.

Repoint este o tehnologie revoluționară care depășește aceste provocări pentru a îmbunătăți fiabilitatea, a reduce întreținerea și a îmbunătăți capacitatea, tehnologia fiind deja testată de Universitatea Loughborough.

În prezent proiectul Repoint a atins o etapă importantă, prototipurile au ajuns la Progress Rail pentru asamblare și testare. Prototipul a plecat de la laboratorul din Loughborough la birourile centrale din Regatul Unit al Progress Rail, în Sandiacre, miercuri 31 octombrie, lansând astfel demonstratorul la scară largă în mediul feroviar real.
Prototipul de comutare a Repoint va fi integrat în prima fază în șinele și macazurile normale într-o configurație nouă a panoului de comutare. În următoarele săptămâni, sistemul va fi testat înainte de a fi instalat complet în cadrul Great Central Railway, pentru operarea în mediul feroviar real.

David May, directorul de vânzări pentru Progress Rail, a declarat: „Suntem încântați să întâmpinăm echipa Repoint de la Universitatea Loughborough și suntem cu adevărat încântați să fim implicați în acest proiect interesant, care ar aduce beneficii uriașe rețelei feroviare”.

Majoritatea soluțiilor de comutare utilizează un singur motor pentru a deplasa șinele de comutare, iar dacă acesta are probleme, nu există vreo rezervă. Pentru pasageri, aceasta înseamnă întârzieri și anulări în timp ce o echipă de întreținere se grăbește să efectueze o reparație de urgență. Repoint utilizează o arhitectură similară cu sistemele de control aerian cu canale multiple pentru acționare, blocare și detectare. Dacă apare o eroare într-un singur canal, comutatorul continuă să funcționeze, fără a fi nevoie de reparații imediate, iar serviciile feroviare pot continua să funcționeze cum sunt programate.

Cheia inovatoare a tehnologiei Repoint este blocarea pasivă fiind asigurată de poziția șinelor. Practic, servomotoarele ridică șinele din blocajul lor pentru a le mișca. Orice actuator unic este capabil să furnizeze această mișcare și, în cazul unei defecțiuni a servomotorului, comutatorul este încă blocat în poziție pe toată lungimea acestuia.
În prezent, întreținerea macazurilor necesită închiderea liniei în timp ce comutatorul este inspectat și reglat. Întreținerea Repoint-ului se face prin intermediul LRU (unități înlocuibile prin linie). LRU-urile sunt standardizate, sigilate și nu necesită întreținere pentru durata de viață operațională. La sfârșitul duratei de utilizare, ele pot fi înlocuite în câteva minute si se întorc la baza pentru revizie intr-un mediu mai curat si mai sigur.Foto&info: Loughborough Leicestershire

3.572 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *