Lucrările la șantierul Metrorex de la Piața Drumul Taberei avansează deosebit de greu

Lucrările la șantierul Metrorex de la Piața Drumul Taberei avansează deosebit de greu

Demarate în vara anului 2019, lucrările la pasajul subteran de legătura al liniei 41 cu stația M5 Parc Drumul Taberei avansează deosebit de greu. Mobilitate.eu a realizat o serie de materiale și a monitorizat șantierul încă de la început, când au fost demarate lucrările pentru devierea liniei 41 din amplasamentul pasajului subteran ce va fi construit. În prezent se lucrează cu greu la pereții mulați ai pasajului, dar nu au început lucrările în zona stației și a intersecției efectiv. Mai mult, față de reportajele anterioare, lucrările pentru devierea liniei 41 nu au avansat prea mult, fiind concentrate pe cei aproximariv 100 de metri începuți în vara 2019, pe un singur sens. Probabil, muncitorii din zona sunt în continuare ocupați să facă scandal atunci cand opinia publică monitorizează acest obiectiv important de infrastructură, timpul pentru lucrări fiind astfel limitat. Reamnitim că echipa mobilitate.eu a fost agresată verbal în timpul unui reportaj realizat în zonă.

Redacția mobilitate.eu a contactat în toamna lui 2019 Metrorex în legătură cu situația lucrărilor din zona Piața Drumul Taberei și cu evoluția lucrărilor pentru construcția pasajului subteran și accesului între stațiile liniei 41 și stația de metrou a M5 de la Parc Drumul Taberei. Astfel, compania transmite următoarele:

„În piața Sergiu Celibidache se execută lucrări de deviere utilități (canal 3000 și termoficare) pentru eliberarea amplasamentului viitorului pasaj intermodal subteran, ce va face legătura dintre stația de metrou Parc Drumul Taberei și piață, cu acces și la linia de tramvai 41. De asemenea, lângă Tip –Top se execută lucrări pentru devierea locală a tramvaiului 41 în vederea execuției pasajului subteran. Lucrările în intersecția B-dul Drumul Taberei cu Strada Brașov sunt estimate a fi finalizate în august 2020.”Foto: mobilitate.eu

945 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *