Lucrările de care depinde inaugurarea tramvaielor Imperio pe linia 41 intră în linie dreaptă

Lucrările de care depinde inaugurarea tramvaielor Imperio pe linia 41 intră în linie dreaptă spre finalizare

Pregătirea liniei 41 și probele cu tramvaiele Imperio care vor începe să circule pe acest traseu sunt în plină desfășurare. Dacă probele cu tramvaiele Imperio s-au desfășurat aproape în fiecare noapte în ultima luna, fiind în mare parte realizate, pasul următor fiind recepția finală și înmatricularea tramvaielor, lucrările la infrastructură sunt încă în plină activitate.

Astfel, Trustul Clădiri Metropolitane al PMB lucrează la 3 din cele 5 stații care trebuie modernizate și extinse, cele 3 urmând să fie finalizate până în septembrie. Lucrările se desfășoară la stațiile Brașov, Orșova și Agronomie, pe ambele sensuri, stațiile fiind închise total pe durata lucrărilor. După finalizarea acestora, lucrările se vor muta la Cașin și Parcul Drumul Taberei, unde se va lucra până la finalul lui septembrie.

Dar, lucrarea care dă termenul inaugurării noilor tramvaie se află la Piața Drumul Taberei, unde constructorul Astaldi lucrează la refacerea infrastructurii după realizarea pasajului pietonal și acceselor la metrou dinspre piață și stația liniei 41. Aici traseul a fost deviat pe durata lucrărilor, deși tramvaiele Imperio circulă fără probleme pe această deviere, conform informațiilor mobilitate.eu, noile tramvaie vor incepe să circule după redeschiderea liniei pe traseul normal.

Lucrările au prins viteză, constructorul apelând la firma Swietelsky pentru lucrările la calea de rulare, proiectul fiind realizat în două etape. Prima este deja mare parte realizată, continuarea liniilor până în zona intersecției. A doua, mai complexă, este realizarea căii de rulare în intersecție. Aici se va realiza soluția cu linie înglobată în beton, cu șină cu canal, pentru a permite asfaltarea totală a intersecției. Durata lucrărilor este definită de această intersecție, termenul fiind finalul lui septembrie.

Foto: mobilitate.eu

2.173 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *