Londra va avea primele autobuze etajate cu hidrogen din lume

Londra va avea primele autobuze etajate cu hidrogen din lume

Transport for London (TfL) a comandat introducerea primelor 20 autobuze cu etaj alimentate cu hidrogen pe trei rute din Londra în 2020. Aceste vehicule nu vor emite poluare și sunt alimentate de o celulă de combustie cu hidrogen și de un acumulator.

În timp ce piața britanică a autobuzelor cu hidrogen se află încă în stadii de test, TfL a declarat că este lider în achizițiile din Marea Britanie prin aderarea la proiectul „Inițiativa comună pentru vehiculele pe bază de hidrogen în Europa” (JIVE), care intenționează să reducă costurile autovehiculelor pe bază de hidrogen prin facilitarea cumpărării pentru diferite autorități din Europa. TfL investește 12 milioane de lire sterline în noile autobuze și infrastructura asociată de alimentare (producătorul este o firmă din Irlanda de Nord, Wrightbus), care utilizează o celulă de combustibil de la Ballard pentru a alimenta un sistem de transmisie Siemens. Mai mult de 5 milioane de lire sterline de finanțare UE sunt de asemenea utilizate, împreună cu 1 milion de lire sterline de la Biroul de vehicule cu emisii scăzute (OLEV).

Autobuzele cu hidrogen vor fi lansate pe rutele 245, 7 și N7, acoperind călătoria de la vestul Londrei până la West End sau spre stadionul Wembley din nord-vestul orașului.Foto: Transport for London (TfL)

1.317 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *