Primele imagini cu tramvaiele Astra – Siemens Imperio pentru București

Primele imagini cu tramvaiele Astra – Siemens Imperio pentru București

Primarul general Nicușor Dan se află în vizită la Astra Arad, unde sunt în curs de construcție primele 6 tramvaie din cele 100 Astra Simemens Imperio contractate de primăria capitalei. În prezent la uzinele din Arad se lucrează la un lot mai mare de tramvaie, primele cel putin 20 urmand sa fie livrate pana la finalul acestui an pentru a fi introduse in circulatie pe linia 41. În total în producție sunt peste 36 de garnituri noi.

Conform primarului general și președintelui Astra Arad, livrările cel puțin pentru primele loturi de vagoane nu vor fi afectate de problemele economice și de creșterea prețurilor, dar având în vedere vechimea ofertei care este din anul 2019, va fi necesară o actualizare a costurilor pe parcursul contractului, cu sprijin legal guvernamental pentru creșterea prețurilor.

În urmă cu două săptămâni în cadrul emisiunii `Drumurile Noastre` la B1 TV, directorul general al STB SA, Adrian Crit, a anuntat ca primul din cele 100 de tramvaie Astra Imperio produse la Arad, va sosi la STB SA in luna mai, cel tarziu iunie, confirmand astfel informatiile mobilitate.eu legate de faptul ca primul vagon este deja peste 80% finalizat, fiind vopsit in schema prezentata in simularile transmise de PMB la finalul anului 2021.

De asemenea, directorul STB SA spune ca dupa livrarea prototipului, vor fi livare aproximativ 4 tramvaie pe luna, iar primele 20 vor circula pe linia 41, fiind introduse etapizat pana la finalul anului. Conform informatiilor mobilitate.eu, tramvaiele vor sosi la depoul Alexandria, de unde vor fi realizate si probele cu prototipul tramvaiului care va sosi in luna mai. De asemenea, conform informatiilor preliminare obtinute de mobilitate.eu, a doua linie pe care vor intra tramvaie noi ar fi 25, de la depoul Militari, fiind parte a programului de retragere a ultimelor aproximativ 20 de tramvaie Tatra din circulatie pana la finalul anului.
Live - Primele imagini cu tramvaiele Astra - Siemens Imperio3.977 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *