Lithuania – a fost semnat primul contract pentru lucrări la linia Kaunas-frontiera cu Letonia parte a Rail Baltica

Lituania - Cerere de încă 687 de milioane de euro pentru construcția Rail Baltica

A fost anunțat antreprenorul care va construi drumuri locale pe noul tronson feroviar Rail Baltica Šveicarija-Žeimiai din districtul Jonava. Oferta câștigătoare de 6,6 milioane EUR excl. TVA, în achiziția anunțată de compania LTG Infra responsabilă cu implementarea proiectului Rail Baltica în Lituania, a fost depusă de AB Eurovia Lietuva.

Ofertantul câștigător, Eurovia Lietuva, va construi 16 noi drumuri locale de acces de-a lungul viitoarei căi ferate, ceea ce va permite proprietarilor din zona să-și acceseze terenul și proprietățile după construirea căii ferate. Lungimea totală a drumurilor locale noi este de aproximativ 20,3 km.

În plus, vor fi construite 2 drumuri de serviciu pentru întreținerea traseului feroviar. Acolo unde nu este posibil să se prevadă căi separate pentru întreținerea elementelor de infrastructură feroviară, de pe căile de acces vor trebui construite drumuri de acces. Contractul va cere, de asemenea, ofertantului câștigător să instaleze rețele de canalizare de suprafață, să reconstruiască structurile de drenaj și să conecteze o stație de pompare. Contractul a stabilit termenul de finalizare în maximum 420 de zile de la începerea lucrărilor.

De asemenea, sunt în derulare proceduri pentru semnarea contractului cu ofertantul câștigător pentru podul de cale ferată peste râul Neris din raionul Jonava. De asemenea, au fost lansate licitații pentru instalarea unei noi treceri de cale ferată și a structurilor de inginerie civilă pe tronsoanele Šveicarija-Žeimiai și Žeimiai-Šėta. În viitorul apropiat sunt planificate licitații suplimentare pentru lucrări contractuale.
Rail Baltica este cel mai mare proiect de infrastructură feroviară din istoria Țărilor Baltice, care vizează construirea unei linii de cale ferată electrificată cu ecartament european, care circulă de la Varșovia prin Kaunas și Riga până la Tallinn, de-a lungul întregului traseu Rail Baltica. Lungimea totală a liniei Rail Baltica în Țările Baltice este de 870 km: Lituania – 392 km, Letonia – 265 km, Estonia – 213 km. Construcția din cadrul proiectului, cu o valoare estimată la aproximativ 5,8 miliarde EUR, reprezintă o investiție majoră pentru îmbunătățirea mobilității și oportunităților de călătorie și pentru dezvoltarea afacerilor, turismului și schimbului de mărfuri în regiune.

Foto&info: Rail Baltica375 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *