A fost publicată lista celor 12 candidați din transportul public și feroviar pentru Public Transport Innovation Awards 2018

A fost publicată lista preliminară a canditaților din transportul public și feroviar la Public Transport Innovation Awards

Transports Publics 2018, European Mobility Exhibition, a publicat lista preliminară a candidaților din transportul public și feroviar, care se încadrează în competiția Public Transport Innovation Awards. Premiile pentru Inovare în Transportul Public au onorat cele mai bune inovații ale expozanților de la Transports Publics, Expoziția Europeană a Mobilității. Organizate sub egida Ministerului Francez pentru Tranziție Ecologică, Premiile evidențiază companiile din Franța și din întreaga Europă care sporesc atractivitatea transportului public prin dezvoltarea de noi produse și servicii. Din cei 12 candidați împărțiți in mai multe categorii, va fi selectat câte unul din fiecare categorie, rămânând doar 4 câștigători finali. Aceștia vor fi anunțați pe 12 iunie în cadrul European Mobility Exhibition (iunie 12-14, 2018).

Un grup de experți a selectat 12 candidați, împărțiți în mai multe categorii, pe baza soluțiilor inovative dezvoltate:

Sisteme de operare și de ticketing:
– Competa Mobilité Mulhouse de către Cityway oferă un acces rapid, simplu, cu un smartphone sau card, la toate serviciile de mobilitate ale orașului, indiferent de operator, precum și posibilitatea de a urmări utilizarea în timp real și de a primi o singură factură pentru toate călătoriile și serviciile utilizate.
– Open Payment Dijon de Keolis permite ca cardurile bancare fără contact să funcționeze ca bilete de călătorie.
– Tikizz, de la Ratp Dev, este o soluție de ticketing bazată pe smartphone, care permite utilizatorilor să cumpere un bilet electronic și să îl utilizeze imediat.

ITS: informații și servicii pentru pasageri:
– Geovelo Smartcity de la Compagnie des Mobilités (Geovelo) este o soluție care utilizează o aplicație smartphone pentru a promova utilizarea bicicletelor în orașe. Soluția oferă, de asemenea, o interfață pentru a ajuta autoritățile locale să coordoneze politica de ciclism, oferind mai multe informații despre utilizarea rețelei ciclului.
– IMMERSE de către Systra este un instrument de modelare care permite explorarea cartierelor noi în realitate virtuală, oferind utilizatorilor o înțelegere a impactului vizual și de zgomot a dezvoltărilor planificate.
– Pysae Fleet din Pysae este o soluție de informare a pasagerilor care combină o platformă de operare, un program de asistență pentru șoferi bazat pe smartphone, și o aplicație pentru pasageri, care utilizează mai mulți factori pentru a îmbunătăți calitatea serviciului.

Accesibilitate, accesorii, amenajări și design:
– APTIS, de la Alstom, este un vehicul electric accesibil care combină avantajele autobuzelor și tramvaielor și are un design unic, cu suprafețe de sticlă de 25%.
– Cykleo Bike Escalator este un sistem de deplasare a bicicletelor de la un nivel la altul, permițând astfel realizarea parcărilor pentru biciclete în locuri inaccesibile
– Metal Shield de Solar Gard Saint-Gobain este un film de poliester care maschează rapid vandalismul si protejează de tagurile cu acid.

Move Green! – Energie și mediu:
– Coradia iLint de la Alstom este primul tren cu hidrogen fără emisii poluante. Cu o distanță de rulare de 1.000 km, poate înlocui trenurile cu motor diesel pe liniile regionale ne-electrificate.
– Cway de la Cegelec Mobility – Vinci Energies este o soluție inteligentă de încărcare pentru autobuzele electrice care analizează datele de funcționare, condițiile meteorologice și condițiile de trafic pentru a asigura o încărcare optimă și, astfel, reduce costurile cu energia cu 30-50%.
– IVECO Trolley Bus este un troleibuz de generație nouă, cu emisii zero, cu un sistem de alimentare care combină liniile aeriene cu stocarea energiei în baterii, tratând astfel vârfurile de consum și facilitând reîncărcarea, permițând, în același timp, rularea fără linii aeriene.Foto: Andrei Marian

976 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *