Lisabona achiziționează 30 de autobuze electrice și 70 cu gaz natural
Mobilitate

Lisabona achiziționează 30 de autobuze electrice și 70 cu gaz natural

Carris, compania de transport public care operează autobuzele și tramvaiele din Lisabona, și-a anunțat planurile pentru achiziționarea a 100 de noi autobuze ecologice. Municipalitatea și-a extins foarte mult parcul de transport public pentru a include vehicule noi și ecologice, care ajung în locuri mai îndepărtate și izolate în capitala portugheză.

Fernando Medina, primarul orașului Lisabona, a declarat că vor fi anunțate două oferte separate. Prima procedură va începe în vară și va implica achiziționarea a 70 de autobuze pe gaze naturale. A doua etapă a achiziției va începe în luna septembrie și va viza restul de 30 autobuze electrice. Pe lângă alte 200 de autobuze care au fost recent achiziționate și care se află în prezent în faza de livrare, flota Carris va avea în total 720 de autobuze până în 2021. Dintre acestea, 45 vor fi vehicule electrice, toate în linie pentru a completa rutele de emisii zero ale companiei recent adoptate. Până în prezent, municipalitatea de la Lisabona a achiziționat un total de 350 de autobuze noi începând din 2017, iar în curând peste jumătate din flota sa de transport public va consta din vehicule cu o vechime mai mică de trei ani.

Datorită eforturilor primăriei, Fernando Medina a raportat că numărul total de pasageri a crescut substanțial, ajungând la 13 milioane.


Foto: pixabay

156 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *