BYD a atins borna de 70.000 autobuze electrice vândute în lume care au rulat peste 5,5 miliarde de kilometri

Liderul global al autobuzelor electrice BYD a atins borna de 70.000 autobuze vândute în lume care au rulat peste 5,5 miliarde de kilometri

BYD, cel mai mare producător mondial de vehicule cu energie nouă (NEV) și baterii de putere, a atins o nouă etapă semnificativă. A trecut puțin peste un deceniu de când BYD a realizat o „premieră mondială” când flota sa de autobuze pur electrice a intrat pentru prima dată în funcțiune comercială, ca parte a viziunii sale privind electrificarea pentru a reduce poluarea mediului.

Prin inovația de pionierat în tehnologia bateriilor, BYD a continuat să inoveze industria la scară globală în cei 10 ani care au trecut de atunci și continuă să-și valideze poziția de lider mondial în producția de autobuze electrice.

Până în ianuarie 2022, istoricul stabilit al BYD a condus la livrarea a peste 70.000 de autobuze pur electrice cu zero emisii clienților din întreaga lume, inclusiv mulți operatori și autorități internaționale de transport public de top.

Numai în Europa, BYD a livrat peste 1800 de autobuze electrice, care operează în peste 100 de orașe mari din 20 de țări, dovedind caracterul practic al acestora în toate condițiile climatice extreme. În mod colectiv, au parcurs peste 140 de milioane de kilometri, echivalentul cu o reducere de 150.000 de tone de emisii de CO2. La nivel global, eBus-urile BYD au parcurs 5,5 miliarde de kilometri electrici, reducând emisiile de CO2 cu 3,8 milioane de tone.

BYD este ferm angajat în strategiile sale europene și internaționale de „electrificare a autobuzelor” și operațiunile localizate, acordând prioritate valorii colaborărilor cu parteneri și furnizori din întreaga lume. BYD are o prezență în Europa de peste un deceniu, făcând inițial impresie ca fiind prima și singura companie care a expus un autobuz electric la BusWorld în 2011. Aceasta a marcat începutul multor relații de lucru de succes cu clienții și partenerii de aprovizionare, care au fost instrumental pentru ca BYD să devină un furnizor lider de eBus în Europa.

Investițiile și expansiunea continuă la fabrica de autobuze electrice a BYD din Ungaria, susținând principiul „Fabricat în Europa pentru Europa”. Această expansiune mărește capacitatea de producție, producția anuală dintr-o singură tură crescând la 400 de autobuze electrice pentru a satisface cererea în continuă creștere de eBus BYD în Europa. Fabrica din Ungaria facilitează producția gamei complete de eBus a BYD, de la autobuzul de 8,7 m până la modelul articulat de 18 m. Din această unitate BYD fabrică și șasiul pentru eBus-uri cu un singur etaj și cu două etaje destinate pieței din Marea Britanie, cu capacitatea de a produce 300 de unități într-un singur schimb.

Tehnologiile de bază ale BYD au fost fundamentale pentru realizările și recunoașterea globală, stabilite pe baza experienței de 26 de ani în cercetarea și dezvoltarea bateriilor. BYD a identificat beneficiile deținerii întregului său lanț de aprovizionare pentru a oferi clienților o soluție completă. Este primul și singurul producător de autobuze electrice care își produce propriul sistem de propulsie, baterie, motoare și sistem de control al motorului, ceea ce este benefic pentru o mai mare eficiență operațională și fiabilitate.

Călătoria electrică continuă să evolueze pentru BYD și se extinde dincolo de operațiunile sale eBus. BYD este cel mai mare producător de vehicule cu energie nouă (NEV) din lume, camioane electrice, camionete și mașini făcând, de asemenea, parte din portofoliul său de produse, implementând peste 600.000 de vehicule NEV numai în 2021. De la intrarea sa în sectorul NEV, BYD a livrat peste 1,5 milioane de vehicule cu energie nouă începând cu decembrie 2021, reducând peste 9,3 milioane de tone de emisii de CO2. Acest lucru este echivalent cu plantarea a peste 781 de milioane de copaci.

Foto&info: BYD Europe261 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *