Transport

Licitațiile pentru prima etapă de modernizare a 47 de stații ce cale ferată sunt în evaluarea tehnică și financiară a ofertelor

Lansate începând cu luna mai, licitațiile pentru prima etapă a unui amplu proiect lansat de CFR SA pentru modernizarea a 47 de stații de cale ferată, etapă a studiilor de fezabilitate, au intrat în evaluare tehnică a ofertelor primite de la ofertanți, după cum urmează:

1. Studiu de Fezabilitate „Modernizarea / reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMANIA” –LOT SRCF CRAIOVA. Sunt vizate stațiile Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiasi, Rosiori Nord, Piatra Olt. Aici există o singură companie care a ofertat: CONSIS PROIECT SRL.
2. Modernizarea / reabilitarea a 47 de staţii de cale ferată din ROMÂNIA – studiu de fezabilitate” – SRCF GALATI: 6 statii de cale ferata: Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci, Mărăşeşti. În acest caz, ofertantul este tot CONSIS PROIECT SRL.
3. Modernizarea / reabilitarea a 47 de staţii de cale ferată din ROMÂNIA – Studiu de fezabilitate” – SRCF Iasi (6 stații). Stațiile vizate fiind Suceava Nord, Pașcani, Vatra Dornei Băi, Verești, Dolhasca și Gura Humorului(oraș). CFR SA a primit în acest caz oferte de la BAICONS IMPEX cu subcontractorii VIO-TOP și LGB Transark SRL. In acest caz, la momentul scrierii articolului oferta a trecut și evaluarea tehnică fiind în ultima etapă a atribuirii, cea a evaluării financiare.
4. Modernizarea/reabilitarea a 47 de statii de cale ferata din Romania – faza studiu de fezabilitate – Lot SRCF Bucuresti. Aici sunt vizate stațiile Targoviste ; Ploiesti Vest ; Sinaia ; Busteni ; Videle ; Titu. A fost primită o singură ofertă de la I.S.P.C.F. SA, licitația fiind și aici avansată în evaluare financiară
5. Modernizarea / reabilitarea a 47 stații de cale ferata din Romania- faza studiu de fezabilitate- SRCF Constanța 4 stații: Neptun hc, Costinesti Tabara, Ciulnita, Mangalia. Aici, CFR SA a primit 3 oferte, de la I.S.P.C.F. SA, Asocierea BAICONS IMPEX – LGB Transark SRL și Asocierea SC 3D ARHIGRUP SRL – SC A.R.M. GRUP FEROVIAR SRL.
6. Studiu de fezabilitate aferent obiectivului de investitii,, Modernizare/reabilitare a 47 statii de cale ferata din Romania” – Sucursala Regionala CF Cluj – 8 loturi. Aici este vorba de stațiile Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someș, Valea lui Mihai, Carei și Salonta. Toate cele 8 loturi au primit ofertă de la compania 3D ARHIGRUP.

Proiectul „Modernizarea / reabilitarea a 47 de staţii de cale ferată din România” face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) şi este propus pentru finanţare din POIM, Axa Prioritară (AP) 2. Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectivul Specific (OS) 2.7 Creşterea sustenabilităţii şi calităţii transportului feroviar.Foto: mobilitate.eu

350 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *