Licitația pentru construcția M6 tronsonul 1 Mai – Tokyo a fost suspendată

Metrorex va fi împrumutată de Guvern cu 188 milioane de lei pentru evitarea blocării activității în urma executării silite din partea asocierii care construiește Magistrala 5 Drumul Taberei – Eroilor 2

Conform SEAP, licitația a fost suspendată chiar în ultima zi a depunerii ofertelor, motivul fiind o contestatie depusă de Strabag.

În luna martie, Metrorex a lansat licitația pentru „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo”. Initial ofertele puteau fi depuse până la data de 18.04.2019, termenul fiind decalat ca urmare a contestatiilor si altor proceduri, urmând ca atribuirea să aibă loc până în toamnă anului 2019. Sursele de finanţare ale contractului ce urmează a fi atribuit sunt asigurate din sumele prevăzute pentru obiectivul Magistrala 6, respectiv buget de stat și fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Procedura de atribuire este licitația restrânsă. Conform SEAP, în cazul în care numărul candidaţilor selectaţi este mai mic de 5, METROREX S.A. are dreptul: – fie de a anula procedura de licitaţie restrânsă; – fie de a continua procedura de licitaţie restrânsă numai cu acei candidaţi care îndeplinesc criteriile solicitate, dacă există cel puţin un candidat care a îndeplinit criteriile de selecţie. Termenul de execuție al proiectului este de 48 de luni. Proiectul vizează prima jumătate a M6, cea pentru care sunt asigurate fonduri europene.


Foto: mobilitate.eu

1.121 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *