Licitația pentru 40 de rame electrice regionale organizată de ARF a fost anulată

Alstom va furniza 14 trenuri Coradia Polyvalent către regiunile Bourgogne-Franche-Comté și Grand Est

Tribunalul București a anulat licitația lansată de ARF în aprilie 2019 pentru „Achizitie material rulant nou destinat transportului regional si suburban feroviar de calatori (trenuri electrice regionale RE-R)”, contractul având valoarea de până la 4,5 miliarde lei. Obiectul prezentului Contract îl reprezintă achiziția publică a 40 unități rame electrice regionale și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani de la livrarea fiecărei rame electrice, urmând ca acestea să fie livrate în termen de 32 de luni de la semnarea contractului. Prin licitație, se prevede achiziția unui lot suplimentar de încă 40 de rame și de asemenea extinderea contractului de mentenanță cu încă 15 ani. Noile rame trebuie să aibă o durată de viață de minim 30 de ani.

O contestație dintr-o serie mai amplă a fost depusă de Alstom, aceasta fiind admisă de tribunal, care a anulat procedura de atribuire. Totuși, soluția poate fi contestată la CAB.

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes invocată în cererea conexă. Admite cererea principală şi cererile conexe. Anulează procedura de atribuire. Obligă pârâţii din cererea conexă nr. 2036/3/2020 la cheltuieli de judecată în sumă 20.000 lei onorariu de avocat diminuat. Cu recurs. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 12.06.2020.
Document: Hotarâre 1935/2020 12.06.20201.854 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *