Producătorul de hidrogen regenerabil Lhyfe va livra Deutsche Bahn echipamentele pentru proiectul H2goesRail

Producătorul de hidrogen regenerabil Lhyfe va livra Deutsche Bahn echipamentele pentru proiectul H2goesRail

Lhyfe, un pionier mondial în producția de hidrogen verde din surse regenerabile, a semnat cu operatorul feroviar național german, Deutsche Bahn, contractul pentru a construi și exploata un electrolizor în Tübingen, din 2024, pentru producția de hidrogen care va alimenta un tren cu hidrogen ca parte a proiectului H2goesRail. Pentru acest proiect, Lhyfe a selectat electrolizorul Green Hydrogen Systems, cu o capacitate anuală de producție de aproximativ 30 de tone. Acesta va fi alimentat exclusiv cu energie electrică din surse regenerabile (eolian, solar și hidroenergie). Comanda include furnizarea unui electrolizor GHS HyProvide A90 cu o capacitate de 0,5 MW pentru producerea de hidrogen verde din energie electrică regenerabilă. Electrolizorul HyProvide are o capacitate anuală de producție de aproximativ 71.000 kg și va fi livrat ca soluție la cheie într-un container de 20 ft la locația din Tübingen, Germania.

La finalul anului 2021, Deutsche Bahn și Siemens Mobility au anunțat o colaborare pentru a construi trenuri alimentate cu hidrogen care să înlocuiască cele 1.300 de trenuri diesel ale flotei până în 2050. Scopul proiectului, numit H2goesRail, este de a asigura un mediu mai curat, strategie de viitor pentru transportul feroviar german. Anunțul Siemens și Deutsche Bahn a fost, de asemenea, în conformitate cu voința politică a Berlinului de a ecologiza sectorul transporturilor. Deutsche Bahn, care este deținută 100% de statul german, vrea să obțină neutralitatea carbonului până în 2050.

Producătorul francez Lhyfe dezvoltă soluții personalizate pentru a configura sisteme locale de producție și distribuție a hidrogenului regenerabil. În acest scop, compania s-a specializat în cuplarea electrolizoarelor și a centralelor de energie regenerabilă. În acest fel, Lhyfe urmărește obiectivul de a stabili ecosisteme locale și regionale de hidrogen și de a promova protecția climei la nivel municipal. Compania a inaugurat primul său centru industrial de producție de hidrogen verde pe 30 septembrie în Vendée și numără peste 60 de proiecte în Franța și în străinătate.

În calitate de producător și furnizor de hidrogen verde, Lhyfe sprijină proiectul H2goesRail al Deutsche Bahn și Siemens Mobility, permițând lanțuri scurte de aprovizionare fără transport rutier și o funcționare durabilă și ecologică. Pe termen lung, cooperarea ar trebui să ofere perspective importante pentru decarbonizarea planificată a transportului regional și de navetă.

Foto&info: Lhyfe/Green Hydrogen Systems262 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *