LG și QUALCOMM dezvoltă în comun soluții de conectivitate pentru automobile

Qualcomm

Compania LG Electronics (LG) a anunțat că se alătură echipei Qualcomm pentru a dezvolta împreună o gamă de soluții pentru mașini conectate de nouă generație. Cele două companii vor stabili, de asemenea, un centru comun de cercetare în Coreea de Sud pentru a dezvolta tehnologii 5G pentru vehicule și C-V2X (vehicul-conectat-la-tot), tehnologii esențiale pentru succesul vehiculelor de generație următoare.Ca lideri în domeniul inovării mobile, LG și Qualcomm aduc la parteneriat experiențe de C&D de zeci de ani, inclusiv cunoașterea tehnologiei mobile 5G. 5G este vital pentru desfășurarea unei platforme de autovehicule complet conectate. Cu viteze de conectare de până la 5 ori mai rapide, cu o latență de 10 ori mai mică decât cea mai rapidă tehnologie LTE, 5G va fi capabil să transmită date la vitezele necesare într-o situație reală de conducere.C-V2X, care este inclus în 3GPP (Third Generation Partnership Project) Release 14, asigură dublarea timpului de funcționare la un cost mai mic decât comunicațiile mobile existente DSRC (Communications Dedicated Short Range Communications). În anumite părți ale Europei și Asiei, testele din teren și activitățile de standardizare se desfășoară deja în contextul lansării noilor tehnologii până în 2020. Un pionier în inovațiile V2X, LG Electronics a fost lider în industria telematicii, cu o creștere rapidă din 2013.
Samsung DeX va transforma telefonul într-un veritabil sistem desktop
Un nou tren Bucuresti – Brasov – Bucuresti operat de Astra Trans Carpatic
„LG intenționează să conducă piața de componente pentru vehicule de ultimă generație prin combinarea experienței noastre în tehnologiile de comunicații auto cu soluțiile avansate ale Qualcomm de la LTE la 5G”, a declarat Kim Jin-yong, vicepreședinte executiv al Smart Business Unit al LG Vehicle Components Smart Business. „Suntem optimisti ca puterea de cercetare combinata a Qualcomm si LG va aduce beneficii care nu ar fi fezabile într-un mod de lucru independent”.
„Bazandu-ne pe relatia noastra de lunga durata cu LG, acest efort de avansare a tehnologiei C-V2X demonstreaza in continuare angajamentul nostru continuu in dezvoltarea de solutii avansate pentru vehicule sigure, conectate si din ce in ce mai autonome”, a declarat Nakul Duggal, Qualcomm Technologies, Inc. „Cu industria automobilelor pe o cale clară către 5G, așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu LG pentru a satisface cerințele șoferilor de astăzi și pentru a avansa comercializarea tehnologiei C-V2X în vehiculele de ultimă generație”.

Colaborarea va avea baza în Parcul științific LG Electronics din Seul. Cele două companii vor începe să lucreze împreună imediat.

Foto: LG Press Room

738 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *