Knorr-Bremse extinde producția de discuri de frană pentru feroviar la uzina din Berlin

Knorr-Bremse extinde producția de discuri de frană pentru feroviar la uzina din Berlin

Knorr-Bremse și-a extins fabrica din Berlin prin adăugarea a nouă centre mari de prelucrare pentru fabricarea de discuri de frână pentru sistemele de frânare a trenurilor. Punerea în funcțiune a celui de-al nouălea centru în ianuarie 2022 încheie un program de investiții în tehnologia de producție care a fost lansat în 2019.

Dr. Nicolas Lange, președintele consiliului de administrație al Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems, subliniază relevanța proiectului: „Făcând această investiție de perspectivă, ne pune în poziția de a crește semnificativ capacitatea de producție a discurilor de frână, de a ne spori productivitate și, astfel, producția competitivă cu țările cu cele mai bune costuri. Producția crescută substanțial ne va permite, de asemenea, să răspundem în mod fiabil cererii în creștere ca partener de încredere pentru clienții noștri. Decizia noastră de investiție ne consolidează resursele de producție din Berlin și va ajuta la susținerea și dezvoltarea mobilității rapide, sigure și eficiente pe rețelele feroviare.”

Beneficiile tangibile ale proiectului de extindere pentru clienți sunt clare și pentru Andre Janis, care conduce uzina Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems din Berlin: „Doar cele trei centre de prelucrare pe care le-am adus în funcțiune în 2021 au permis deja Knorr-Bremse să reducă considerabil timpii medii de livrare pentru discuri de frana. În plus, această capacitate suplimentară înseamnă că Knorr-Bremse poate oferi acum clienților niveluri și mai mari de flexibilitate și adaptabilitate atunci când își amenajează flotele de trenuri.”

Noile mașini-unelte sunt capabile de cea mai mare viteză și versatilitate posibile, astfel noua capacitate de prelucrare end-to-end înseamnă că echipele de producție pot acum combina operațiuni multiple, reducând timpul de producție. Toate perioadele de întreținere și configurare se desfășoară în paralel, astfel încât să nu afecteze producția, iar sistemele sunt, de asemenea, capabile să treacă rapid de la un tip de disc de frână la altul, de exemplu, de la discuri de frână pentru trenurile de mare viteză la discuri de frână pentru metrouri sau tramvaie.

Proiectul de investiții care ar avea ca rezultat în cele din urmă nouă centre de prelucrare și noi locuri de muncă pentru 27 de muncitori calificați a fost lansat în 2019. Un total de cinci centre au intrat în funcțiune în 2019 și 2020, urmate de alte trei centre de prelucrare în vara și toamna lui 2021. Al nouălea și – deocamdată – ultimul centru va intra în funcțiune în ianuarie 2022.

Producția sporită a centrelor a dat deja roade în livrările pentru unul dintre principalii clienți ai Knorr-Bremse. Clientul a raportat stocuri reduse de discuri de frână, prezentând un risc serios de oprire a vehiculului. Dar datorită noii capacități de producție, Knorr-Bremse a reușit să răspundă cu o flexibilitate adecvată, furnizând aproximativ o mie de discuri de frână într-un interval de timp foarte limitat. „Datorită prelucrării și producției de mare viteză și prin optimizarea și avansarea datelor de livrare, Knorr-Bremse a reușit să-și aducă o contribuție majoră la asigurarea faptului că trenurile continuă să funcționeze conform programului”, conchide Andre Janis.

Foto&info: Knorr-Bremse284 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *