Van Hool, Alstom și Kiepe Electric vor livra la Paris peste 50 de autobuze electrice inovative dublu articulate

Van Hool, Alstom și Kiepe Electric vor livra la Paris peste 50 de autobuze electrice inovative dublu articulate

Regiunea Île-de-France, cunoscută în întreaga lume pentru inițiativele sale ambițioase de mobilitate durabilă, și autoritatea de transport, Île-de-France Mobilités, au ales soluția de transport inovatoare și durabilă de la consorțiul Van Hool – Kiepe Electric – Alstom. Această soluție, care va fi o premieră mondială, este compusă din autobuze electrice Van Hool biarticulate, lungi de 24 de metri, alimentate de bateriile cu încărcare rapidă de mare putere de la Kiepe Electric, care vor fi încărcate de sistemul de încărcare statică conductiv de la sol al Alstom. (SRS). Contractul-cadru include minim 56 de vehicule.

Soluția de la consorțiul Van Hool – Kiepe Electric – Alstom este destinată liniilor de autobuze de mare capacitate T Zen 4 și T Zen 5 din sudul Parisului, precum și o a treia linie suplimentara. Acesta va oferi pasagerilor un nivel mai ridicat de spațiu, confort, liniște, accesibilitate și viteză.

Vehiculele Exqui.City 24, lungi de 24 de metri, biarticulate, 100% electrice, construite de Van Hool, îndeplinesc așteptările înalte în ceea ce privește confortul pasagerilor și ușurința în operare. Autobuzele vor putea transporta aproximativ 140 de pasageri fiecare (față de 70 pentru un autobuz convențional și 100 pentru un autobuz articulat de 18 metri) în condiții optime de confort și modernitate: spațiu, iluminat, aer condiționat, supraveghere video, informații vizuale și audio pentru călători. Vehiculele sunt pe deplin accesibile persoanelor cu mobilitate redusă (PRM), datorită ușilor glisante largi și podelei joase.
Funcționarea este facilitată și optimizată de reîncărcarea foarte rapidă a vehiculului datorită sistemului conductiv de încărcare statică la sol (SRS) de la Alstom, interfațat cu un sistem energetic la bord de la Kiepe Electric.

Kiepe Electric furnizează sistemul de tracțiune pentru două osii motoare în fiecare vehicul. Sfera de aplicare a comenzii include și baterii de tracțiune, convertoare auxiliare de putere și sisteme de răcire, precum și unități de distribuție a energiei (distribuție de înaltă tensiune). În plus, compania furnizează software-ul de bord pentru managementul energiei și controlul tracțiunii. Vor fi instalate și alte componente ale Grupului Knorr-Bremse, inclusiv compresoare cu șurub de la Knorr-Bremse și rezistențe de frână de la Heine Resistors. Kiepe Electric va asigura un nivel foarte ridicat de fiabilitate operațională folosind o aplicație de date bazată pe cloud care măsoară consumul, rutarea și parametrii de performanță. Aceste date de operare vor fi colectate de sistemul Smart Fleet Management (SFM) al companiei, bazat pe inteligență artificială, pentru transferul ulterior către stația de bază a companiei de operare prin Kiepe Fleet Management (KFM).

Alstom furnizează sistemul conductiv de încărcare statică la sol (SRS). Este o tehnologie inovatoare și interoperabilă pentru transportul electric, autobuze și tramvaie, de toate mărcile și dimensiunile. Ca soluție compactă, SRS se integrează invizibil în peisajul urban. SRS asigură încărcare sigură, automată și rapidă de mare putere la opriri și terminale. Această soluție este deja utilizată pe 15 kilometri de linii de tramvai din Nisa, unde permite reîncărcarea automată și rapidă în stații, fără constrângeri suplimentare pentru operațiuni și cu o disponibilitate inovatoare (>99,9%).

Foto&info: Alstom402 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *