Keolis a deschis încă o parte a primei sale rețele de tramvai din China
Mobilitate

Keolis a deschis încă o parte a primei sale rețele de tramvai din China

Prin întreprinderea sa comună din China, Keolis a deschis o nouă secțiune a rețelei de tramvai Songjiang la 10 august, aducând acoperirea totală până la 27 de kilometri și numărul de stații servite la 40. În încercarea de a reduce numărul de călătorii cu mașina în zona urbană, reteaua este destinata sa transporte aproximativ 170.000 de pasageri pe zi. Această etapă este importantă pentru rezidenții Songjiang și vizitatorii acestuia , care acum se pot baza pe o soluție de mobilitate comună durabilă și confortabilă pentru a se deplasa prin oraș, precum și pentru Keolis, care își consolidează prezența în China și îmbunătățește poziția de operator global de tramvai la nivel mondial.

După ce a câștigat un contract de cinci ani pentru operarea și întreținerea rețelei de tramvai Songjiang în august 2018 și a deschis o secțiune inițială (13,9 kilometri) în decembrie 2018, Shanghai Keolis, joint venture între Shanghai Shentong Metro Group și Keolis a deschis o nouă secțiune de 12,86 km. Acest lucru aduce acoperirea totală a rețelei până la 27 km. Acesta servește acum 40 de stații din zonele rezidențiale ale orașului și universitățile sale, precum și conectarea la rețeaua de metrou din Shanghai. Rețeaua de tramvaie urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului, timp în care va avea o lungime de 31 km.

Songjiang este un district suburban din Shanghai, cu o populație de 1,8 milioane de locuitori. Proiectul de construire a unei rețele de tramvai a fost inițiat de Grupul de operațiuni de investiții pentru transporturi Songjiang, în scopul de a oferi rezidenților și vizitatorilor Songjiang o soluție de mobilitate partajată mai durabilă și mai fiabilă, reducând semnificativ utilizarea individuală a autovehiculelor în acest proces.

Se preconizează că rețeaua de tramvai va transporta aproximativ 170.000 de pasageri pe zi. Serviciul este operat cu 30 de tramvaie Citadis, construite de Alstom, care rulează la fiecare 10 minute între 6:00 și 23:00. Cu 141 de angajați, rețeaua de tramvai Songjiang este prima care este operată de Shanghai Keolis în China.


Foto&info: Keolis

141 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *