Keolis a câștigat operarea liniei de tramvai T9 a Île-de-France Mobility
Mobilitate

Keolis a câștigat operarea liniei de tramvai T9 a Île-de-France Mobility

La 02 iulie 2019, Île-de-France Mobility a contractat Grupul Keolis pentru lansarea și operarea tramvaiului T9 și a noii rețele de autobuz Waterfront, în departamentul Val-de-Marne. Acest contract de delegare a serviciului public, cu o durată de 5 1/2 ani, va începe în următoarele săptămâni. Keolis, lider mondial în operațiunile de transport cu tramvaiul, câștigă prima licitație lansată de Île-de-France Mobilités pentru operarea unui metrou ușor și confirmă ambiția sa de a deveni un actor-cheie în domeniul mobilității.

Rețeaua tramvaiului T9 va face legătura între Paris-Porte de Choisy în centrul orașului Orly care deservesc în Ivry-sur-Seine, Vitry-sur-Seine Choisy Regele și Thiais. Contractul include, de asemenea, o rețea de autobuz cu 6 linii operate în prezent de Keolis, care deservește orașele Ablon, Athis-Mons, Choisy-le-Roi, Juvisy-sur-Orge, Orly, Thiais și Villeneuve-le-Roi.

Acest contract reprezintă o provocare majoră pentru dezvoltarea economică a departamentului de vest din Val-de-Marne. Acest teritoriu foarte dinamic, a cărei populație (512 000), este de așteptat să crească la 10% până în 2024, include mai multe centre majore de atracție cum ar fi zona aeroportului Orly și centrul comercial de Rungis, primul poli locurile de muncă în zonă sau centrul comercial Belle Epine regional, Muzeul de Artă Contemporană din Val-de-Marne.

Viitorul tramvai T9, care va îmbogăți oferta de planificare a mobilității, se integrează pe deplin în rețeaua de transport existente (liniile C și D ale RER, linia 7 de metrou la Porte de Choisy, linia Autobuzul Trans-Val-de-Marne) și proiectele viitoare (Grand Paris Express, T’Zen 5).


Foto&info: Keolis

106 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *