Jurnal de șantier (1) – Pasajul Grant aproape finalizat și două artere mari rămân în beznă din cauza modernizării liniei 5 care avansează rapid

În ultima săptămână am monitorizat constant lucrările pe cele mai importante șantiere din București, cel mai important fiind Pasajul Grant, unde constructorii au finalizat calea de rulare a metroului ușor, hidroizolația rampelor și stratul primar de asfalt pe tot sensul închis. În prezent se lucrează la finisajele liniei de metrou ușor, la sistemele de drenare a apei, borduri și la noile balustrade ale pasajului. Conform informațiilor transmise de compania care lucrează la pod, lucrările vor fi total finalizate pe sensul închis până la 1 aprilie, moment la care circulația auto și a liniei 41 va reveni la normal. Totuși, se vor mai realiza lucrări la rampele pasajului și pe sensul Turda – Crângași, la înlocuirea balustradelor, lucrare ce va închide temporar o bandă de circulație, etapizat. Sub pasaj se lucreaza în continuare la consolidarea pilonilor de susținere.

Un alt șantier monitorizat este cel al modernizării liniei 5, pe arterele Barbu Văcărescu și Alexandru Șerbănescu, unde un disconfort va fi cauzat de lipsa sistemului de iluminat stradal. Aici sistemul de iluminat este montat pe stălpii rețelei de alimentare a liniei 5, rețea și stălpi ce sunt în curs de demontare, astfel, cele două artere vor rămâne fără iluminat pe timp de noapte, deja iluminatul fiind demontat în zonele unde a început lucrul. Ca lucrări, constructorul MariVila a demarat demontarea vechii căi de rulare și organizarea șantierului, momentan între Pod Băneasa și Pod Pipera, dar și dinspre centru, începând cu șoseaua Ștefan cel Mare. Rămâne de văzut dacă se va găsi o soluție provizorie pentru iluminatul celor doua artere, însă, fiind vorba de o lucrare în desfășurare, ar trebui trecut peste disconfortul pentru câteva luni, ulterior locuitorii din zonă și nu numai, urmând să beneficieze de o infrastructură modernă și o linie de tramvai modernizată, unde conform afirmațiilor autorităților, vor circula tramvaie noi, Imperio.

Foto: mobilitate.eu6.063 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *