Un autobuz Iveco Urbanway CNG va circula pe linia 336 din București

Un autobuz Iveco Urbanway CNG va circula pe linia 336 din București

STB va testa pe linia 336, Complex Apusului – Piața Rosetti, un autobuz Iveco Urbanway alimentat cu CNG, după ce în urmă cu o lună pe același traseu a circulat autobuzul Mercedes Citaro CNG timp de două săptămâni. Autobuzul este garat în autobaza Militari, fiind alimentat în cadrul stației de alimentare cu CNG/Electricitate deținută de Engie în bulevardul Preciziei, singura stație de acest tip din țară. Autobuzul va circula pe linia 336 timp de o săptămână.
Mai multe detalii despre stația Engie pe site – ENGIE inaugurează prima stație de gaz natural comprimat și electricitate pentru vehicule din România în cartierul Militari din București

CNG reprezintă abrevierea de la Compressed Natural Gas, în traducere libera Gaz Natural Comprimat. GNC/GNCV (gaz natural comprimat pentru vehicule) este „gazul natural stocat în recipiente sub presiune, prin comprimare, în scopul utilizării drept combustibil pentru vehicule cu motoare termice”, conform Legii Energiei nr. 123/2012. După comprimare la cca 1% din volumul său, gazul natural rămâne în stare gazoasă și presiunea la care se comercializează ca CNG este de 200 BAR, în recipiente speciale (butelii). CNG – este un carburant alternativ, fiind cel mai prietenos cu mediul dintre toți combustibilii fosili. Gazele de eșapament ale motoarelor cu gaz natural nu conțin poluanți dăunători sau cancerigeni.
Mai multe detalii despre combustibilul CNG pe CNG Romania.Foto: IVECO

1.046 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *