Italia va opera propriul tren Orient Express pe ruta istorică a trenului Dolce Vita ce acoperă 16.000 km de traseu feroviar

Italia va avea trenul Orient Express pe ruta istorică a trenului Dolce Vita ce acoperă 16.000 km de traseu feroviar

Trenul Dolce Vita devine acum „Orient Express la Dolce Vita”, în urma unui acord important care va permite acestui brand legendar să revină la gloriile tuturor timpurilor pornind de la cea mai frumoasă țară din lume: Italia. Trenul de lux este programat să înceapă să opereze în 2023 și va cuprinde 6 trenuri cu tot atâtea itinerarii, dintre care 3 vor fi internaționale care vor lega capitala Italiei de Paris, Split și Istanbul.

Proiectul, născut din inițiativa lui Arsenale în parteneriat cu Trenitalia SpA, Fondazione FS Italiane și în colaborare cu Accor, partener oficial al trenului La Dolce Vita, invită turiștii naționali și internaționali să parcurgă peste 16.000 km de linii de cale ferată din care 7.000 km nu sunt electrificați, vestigii de istorie a Italiei. Orient Express La Dolce Vita oferă un nou mod de a experimenta țara: o aventură ecologică în care sunt explorate străzi uitate, sunt descoperite comori ascunse și în care triumfurile arhitecturale sunt protagoniștii. Convoiul va fi format din 12 cabine Deluxe, 18 Apartamente și un Honor Suite și un restaurant, sărbătorind designul și creativitatea anilor ’60 și ’70.

„Călătoria cu trenul reprezintă opțiunea de transport mai ecologică, îmbunătățind călătoriile în orașe mari, precum și în locații de dimensiuni mici-medii, cu situri și peisaje culturale atrăgătoare. Trenul La Dolce Vita va accelera turismul feroviar de lux și va atrage mulți pasageri ca o modalitate sigură și eco-durabilă de deplasare care protejează mediul și le permite să redescopere cele mai fascinante locuri din regiunile noastre”, a declarat Luigi Corradi, CEO și General Manager al Trenitalia.

Foto&info: TrenItalia/Fondazione FS Italiane641 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *