Italia – Finanțare PNRR pentru acoperirea cu conectivitate 4G și 5G pe liniile feroviare de mare viteză și în tuneluri

Italia - Finanțare PNRR pentru acoperirea cu conectivitate 4G și 5G pe liniile feroviare de mare viteză și în tuneluri

Ferrovie dello Stato Italiane Group, prin filiala sa RFI-Rete Ferroviaria Italiana, și Grupul TIM au semnat un acord care prevede modernizarea sistemelor mobile de acoperire 4G ale tunelurilor de-a lungul liniilor italiene de mare viteză, de la Torino la Napoli și de la Bologna la Veneția. Actualizarea va acoperi, de asemenea, alți operatori TLC, inclusiv WINDTRE. Ca parte a inițiativelor legate de PNRR, se intenționează, de asemenea, lansarea studiilor de fezabilitate legate de posibila utilizare a tehnologiilor 5G. Obiectivul este de a realiza o conectivitate din ce în ce mai fiabilă la bordul trenurilor de mare viteză.

Intervențiile planificate vor permite, de fapt, călătorilor să profite de o conexiune stabilă și de înaltă calitate chiar și în zonele cele mai nefavorabile, cum ar fi tunelurile feroviare, atât prin serviciul WiFi al trenului de bord, cât și prin acoperirea directă a operatorilor TLC care participă la proiect.

Începând cu anul 2022, vor începe lucrările de modernizare a sistemelor din tuneluri, pe rutele de mare viteză dintre Torino, Milano, Bologna și Florența, iar apoi vor continua în cursul anului 2023, de la Florența la Napoli și de la Bologna la Veneția. Proiectul presupune o investiție de aproximativ 12 milioane de euro, împărțită între RFI, compania FS Group care administrează infrastructura feroviară națională, și operatorii TLC participanți.

Acest acord reprezintă un prim pas concret pentru a duce conectivitatea vocală și de date pe liniile de cale ferată italiene la niveluri de excelență internațională: o inițiativă în care Grupul Ferrovie dello Stato Italiane și principalii operatori naționali de TLC joacă un rol activ, acordând atenția cuvenită nevoilor digitale ale călătorilor, atât cei care lucrează, cât și cei personali, și care operează în conformitate cu inițiativele de dezvoltare pentru țara avute în vedere de PNRR.

Foto&info: Ferrovie dello Stato Italiane Group362 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *