Italia – Alstom va livra trenuri Coradia Stream Pop și semnalizare ETCS pentru două linii ale Divisione Ferroviaria TUA

Italia - Alstom va livra trenuri Coradia Stream Pop și semnalizare ETCS pentru două linii ale Divisione Ferroviaria TUA

Alstom anunță că a semnat două contracte în valoare de 33 de milioane de euro cu Divisione Ferroviaria TUA, o companie din regiunea Abruzzo care operează în domeniul serviciilor regionale de mobilitate a pasagerilor, pentru livrarea a trei noi trenuri Coradia Stream Pop 2.0 și construirea unui nou sistem de semnalizare pe rutele Lanciano-San Vito și Fossacesia/Torino di Sangro-Archi.

Semnarea contractului a fost anunțată în timpul unei conferințe de presă la Lanciano la care au participat președintele Regiunii Abruzzo, Marco Marsilio, președintele TUA, Gianfranco Giuliante, și directorul general al Alstom Italia și președintele și CEO-ul Alstom Ferroviaria, Michele Viale. . În urma conferinței de presă, Gianfranco Giuliante și Michele Viale au semnat contractele pentru finalizarea achiziției trenurilor și pentru lucrările de modernizare a tehnologiei infrastructurii feroviare.

Noile trenuri Coradia Stream POP 2.0 vin cu 305 locuri și o capacitate totală de 534 cu pasageri în picioare. Acest nou tren regional are o lungime de peste 84 de metri, echipat cu patru motoare de tracțiune, un suport pentru biciclete, monitoare pentru informarea pasagerilor, internet la bord, coșuri de gunoi, un sistem de numărare a călătorilor, spații interioare mari pentru a facilita mobilitatea călătorilor cu dizabilități, camere de supraveghere și aer condiționat care este reglat automat în funcție de numărul de pasageri la bord.

Trenurile Coradia Stream POP 2.0 pot atinge o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră. De asemenea, trenurile vor fi echipate cu tehnologia ERTMS de la Alstom, care va garanta o disponibilitate sporită, un impact mai mic asupra mediului și costuri de operare și întreținere mai mici. Primul tren nou Coradia Stream POP 2.0 este programat pentru livrare în februarie 2023.
Alstom va realiza de asemenea proiectarea executivă și construcția unui sistem de semnalizare ETCS Nivel 2 cu GSM-R pe rutele Lanciano-San Vito și Fossacesia/Torino di Sangro-Archi. Sistemul îndeplinește specificațiile tehnice de interoperabilitate cerute de Uniunea Europeană și standardele CENELEC pentru siguranță feroviară, garantând cea mai înaltă și mai restrictivă cerință de siguranță. Instalațiile de semnalizare de pe liniile TUA permit alinierea acestora la standardele în utilizare pe infrastructura națională.

Foto&info: Alstom229 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *