ISU București și RATB definesc procedurile de urgență în cazul pietonilor încarcerați sub tramvaie

ISU București

Astăzi, 03 aprilie 2018, a avut loc activitatea de prezentare a tehnicilor și tacticilor de intervenție utilizate de pompieri pentru descarcerarea persoanelor prinse sub garniturile de tramvai. Acțiunea de pregătire a pompierilor are loc în contextul în care, anual, la nivelul municipiului București peste 20 de persoane sunt implicate în accidente cu mijloace de transport în comun (tramvaie). Totodată, particularitățile constructive ale tramvaielor (gabarit mare, greutate, racordarea la rețeaua electrică, accesul dificil în partea inferioară a vehiculului) necesită o altfel de abordare în ceea ce privește siguranța salvatorilor, extragerea victimei și stabilizarea tramvaiului.

Scenariul exercițiul a presupus una dintre cele mai întâlnite situații în care o persoană lovită de tramvai este prinsă în partea din față a vehiculului, iar pentru extragerea acesteia este nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare. La exercițiu au participat echipaje de descarcerare și prim ajutor din cadrul ISU București-Ilfov, personal de intervenție din cadrul RATB și personal medical UPU SMURD București.Echipajul de descarcerare împreună cu personalul RATB au acționat pentru crearea spațiului necesar extragerii victimei prinsă sub tramvai, iar echipajul de prim ajutor, coordonat de un medic din cadrul UPU SMURD București, a stabilizat victima și i-a acordat primul ajutor.

Exercițiile au început în data de 13.03.2018 și vor continua până pe 12.04.2018, timp în care toate echipajele de descarcerare de la nivelul București-Ilfov vor trece prin această etapă de pregătire.

Pregătirea pompierilor și perfecționarea procedurilor de intervenție reprezintă o preocupare permanentă în activitatea zilnică și au ca unic obiectiv siguranța cetățenilor.

Foto&info: ISU București-Ilfov

1.008 Vizualizări

1 thought on “ISU București și RATB definesc procedurile de urgență în cazul pietonilor încarcerați sub tramvaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *