Isotop DZE va reduce vibrațiile produse de echipamentele materialului rulant feroviar

Getzner Werkstoffe a dezvoltat o combinație de resorturi și amortizoare Isotop DZE special destinată materialului rulant feroviar. Acest produs protejează în mod eficient zona călătorilor de vibrațiile cauzate de unitățile de aer condiționat și alte accesorii montate pe caroseria vehiculului sau pe acoperiș. Sistemul Isotop DZE va fi prezentat pentru prima dată la târgul „Railways Interior” în perioada 14-15 noiembrie 2017 la Praga.
Isotop DZE
Tehnologia Isotop DZE este utilizată pe unitățile de aer condiționat de pe acoperiș sau sub pardoseală și pentru alte accesorii, având rolul de a reduce în mod eficient propagarea zgomotului cauzat de structură în zonele călătorilor. Materiale poliuretanice Sylomer, Sylodyn sau Sylodamp sunt utilizate în miezul din oțel inoxidabil al produselor Isotop. Amestecul de arcuri și amortizoare poate fi optimizat în funcție de zona de aplicare pentru a reduce permanent vibrațiile în sarcină de la 50 la 1000 kilograme. „Pentru rulmentul unităților HVAC, putem garanta un efect de izolare cu până la 12 dB mai mare decât atunci când folosim produse din cauciuc-metal”, explică Thomas Gamsjäger, Product Manager la Getzner.Utilizarea diferitelor materiale de amortizare conferă Isotop DZE o capacitate mare de încărcare de până la 5 g, fie sub presiune, fie sub tensiune. De asemenea, are o înălțime totală mică de aproximativ 45 de milimetri. Atât axul carcasei cât și axul din oțel inoxidabil end-to-end sunt realizate din oțel inoxidabil și împiedică ruperea atunci când elementul este supus unor forțe orizontale puternice, cum ar fi frânarea forțată, înclinarea și forța vântului, sau momentele negative cum ar fi pauze în traverse. Materialele PU de la Getzner prezintă, de asemenea, o rezistență durabilă la efectele meteorologice și un comportament extrem de scăzut de sedimentare, rezultând o durată de viață mult mai mare comparativ cu elementele din cauciuc-metal.

Noile produse Isotop DZE sunt certificate pentru utilizarea în sectorul feroviar în conformitate cu standardele DIN EN /IEC 61373. Acestea elimină în mod eficient vibrațiile și zgomotul cauzat de structură, îmbunătățind în mod semnificativ confortul pasagerilor.
CFR Calatori investeste 10 milioane de euro pentru reparatia capitala a locomotivelor LDH
CFR Calatori a atribuit contractul pentru reparatii la automotoarele Malaxa
CFR Calatori investeste 10 milioane de euro pentru reparatia capitala a locomotivelor LDH
CFR Calatori atribuie un contract pentru reparatia vagoanelor din seriile 10-56, 19-56, 19-54 si 19-55
CFR Calatori lanseaza licitatia pentru reparatia osiilor automotoarelor Siemens Desiro
Foto&info: Getzner Werkstoffe

808 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *