Interviu: Samsung LTE sporește inovația în comunicațiile din siguranța publică

Ca furnizor principal de soluții pentru siguranța publică LTE (PS-LTE), Samsung Electronics s-a concentrat în ultimii ani pe inovații pentru a furniza comunicații wireless fiabile ca răspuns la cererea tot mai mare de rețele publice de siguranță. În martie anul trecut, compania a prezentat cu succes un apel multilateral activat de push-to-talk (MCPTT), o caracteristică cheie a PS-LTE. În luna aprilie, soluția Samsung LTE-Railway (LTE-R) a fost lansată cu succes pe o linie de metrou sud-coreeană. Acesta este considerat primul caz în care Coreea a utilizat tehnologia în timpul funcționării trenului. Jaeseo Kim de la echipa de vânzări și marketing globale de la Samsung’s Networks Business răspunde șa câteva întrebări despre unele dintre măsurile pe care compania le ia pentru a ajuta serviciile de siguranță publică să funcționeze eficient în perioade de criză.

1. Pe scurt, ce este PS-LTE?
Jaeseo Kim: Activitățile digitale zilnice, cum ar fi streaming video și navigarea pe web pe un smartphone, sunt toate posibile datorită evoluției tehnologice a LTE 4G. În timp ce această tehnologie de comunicații wireless de mare viteză a adus multe schimbări pozitive în viața noastră de zi cu zi, tehnologie de care a beneficiat și de sectorul de siguranță publică. Soluțiile PS-LTE utilizează avantajele LTE pentru a permite ofițerilor de securitate publică să împărtășească cu ușurință informații legate de situații de urgență sub formă de imagini video în timp real și imagini de înaltă calitate, ceea ce nu este posibil cu alte rețele de siguranță. Cu alte cuvinte, PS-LTE va servi drept fundație care va permite întregului personal relevant să răspundă efectiv la situațiile de dezastru, utilizând același spectru (700 MHz, în cazul Coreei) și tehnologie.

2. Ce stabilește PS-LTE în afara tehnologiilor existente în domeniul siguranței publice?
Jaeseo Kim: Puterea unei rețele de siguranță publică constă în capacitatea acesteia de a furniza un serviciu de comunicare fără întreruperi și fiabil între diferite organizații și persoane fizice. În prezent, majoritatea instituțiilor responsabile de dezastre fac uz de propriile lor rețele, care utilizează frecvențe și tehnologii diferite și fac aproape imposibilă comunicarea inter-organizațională. Atunci când răspundeți la o urgență de incendiu, de exemplu, un pompier ar trebui să transporte mai mulți transmițători pentru a comunica atât cu centrele de pompieri, cât și cu cele ale poliției, deoarece cele două agenții folosesc tehnologii diferite. PS-LTE, bazat pe standardele globale 3GPP, oferă totuși o singură rețea unificată care permite comunicarea sincronizată și, astfel, timpi de răspuns mai rapizi și permite rețele individuale pentru fiecare organizație prin intermediul tehnologiei de virtualizare. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari avantaje ale rețelelor PS-LTE este conectivitatea datelor. În timp ce rețelele de siguranță publică existente suportă în general numai rate de date foarte scăzute și utilizare orientată spre voce, PS-LTE poate transfera instantaneu volume mari de date. Acest lucru înseamnă că pot fi transmise imagini și video de înaltă calitate, care permit utilizarea diverselor aplicații, cum ar fi streaming live în situații de urgență sau utilizarea software-ului de cartografiere pentru localizarea sau direcționarea activelor sau preocupărilor critice ale misiunii.

3. În februarie 2017, Samsung a efectuat cu succes – pentru prima dată în lume – un apel video multilateral live folosind tehnologia MCPTT. Ce este MCPTT și de ce este important?
Criza push-to-talk critică (MCPTT) este un standard internațional stabilit de 3GPP, care permite agențiilor de siguranță publică să promoveze progresele tehnologice LTE pentru comunicațiile critice. Permite mii de dispozitive să fie conectate simultan pentru a transfera simultan imagini, imagini și voce folosind tehnologia multicast. Principalele beneficii ale tehnologiei MCPTT pot fi rezumate în trei puncte. În primul rând, timpul de răspuns este de 300 milisecunde, ceea ce este mai rapid decât LTE (600 milisecunde). În al doilea rând, entitățile cheie precum președintele, autoritatea responsabilă de o întreagă scenă, precum și persoanele responsabile pentru situațiile de raportare vor avea prioritate în ceea ce privește comunicarea. În cele din urmă, tehnologia va permite un nivel de conectivitate fără goluri, care nu este afectat de mediul înconjurător. Aceste beneficii arată de ce MCPTT este considerat tehnologia-cheie în rețelele PS-LTE. Succesul apelului video a demonstrat că MCPTT este o tehnologie fezabilă și, de asemenea, este capabilă să asigure apeluri video fără întreruperi, de înaltă rezoluție, între centrele de control și respondenții în situații de urgență. Tehnologia va ajuta respondenții să obțină o viziune mai precisă asupra scenei decât ceea ce este posibil numai cu serviciile de voce și va fi aplicată rețelelor reale de siguranță publică începând cu anul 2018.

4. În ce alte domenii poate fi aplicată tehnologia PS-LTE?
Posibilitățile sunt nesfârșite! Un exemplu este serviciul LTE-Railroad (LTE-R), o rețea fără fir de mare viteză și de cale ferată bazată pe LTE, care permite comunicarea clară a misiunii între personalul trenului și centrele de control folosind apeluri de grup multimedia în timp real și texte peste apelurile vocale existente. Samsung a fost un participant principal în toate cele cinci proiecte LTE-R din Coreea de Sud. Dintre acestea, primul serviciu LTE-R al națiunii, care a fost implementat pe linia 1 a metroului din Busan în aprilie, ne-a permis să demonstrăm fiabilitatea tehnologiei noastre PS-LTE. De asemenea, este destinat trenurilor de mare viteză care leagă orașele Wonju și Gangneung. Trenurile care operează pe linia Wonju-Gangneung din Coreea reprezintă primul caz în care LTE-R se aplică unui tren de mare viteză care călătorește la viteze de 300 km / h. Proiectul marchează începutul comercializării afacerii de trenuri de mare viteză la nivel național al autorității rețelei feroviare Coreea (KRNA), care va avea loc la începutul anului 2018. În plus, Samsung își propune să continue colaborarea cu organizația pentru a crea tehnologii mai inovatoare.

5. Care ar fi viziunea prospectivă pentru Samsung în această industrie de siguranță publică?
Cererea de comunicări eficiente, inter-organizatorice privind siguranța publică a crescut dramatic. Se estimează că piața mondială PS-LTE se așteaptă să crească cu peste 12 miliarde de dolari în 2020. Astfel, pentru a se asigura că aceste nevoi sunt îndeplinite, Samsung își asumă un rol de lider ca primul furnizor de la nivel mondial bazat pe standardele 3GPP cu un nucleu virtualizat. PS-LTE și LTE-R încep tocmai să vadă o utilizare mai largă și, în prezent, servesc numai ca mijloace pentru a face față situațiilor de urgență sau de dezastru. Samsung, cu toate acestea, își pune privirile mai înalte. Următorul pas va fi să oferim o soluție inteligentă PS-LTE care combină cele mai recente evoluții în domeniul inteligenței artificiale, PS-IoT și analizei video cu o rețea PS-LTE unificată.

Foto&info: Samsung Press

787 Vizualizări