Infrastructura de acces în zona portului Rotterdam va fi eficientizată cu 330 milioane de euro

Infrastructura de acces în zona portului Rotterdam va fi eficientizată cu 330 milioane de euro

Banca Europeană de Investiții a convenit să acorde 330 de milioane de EURO pentru a sprijini construirea așa-numitei „legături Blankenburg” între autostrăzile existente A15 și A20 din Olanda. Împrumutul BEI pentru proiect beneficiază de Fondul european pentru investiții strategice (EFSI), partea centrală a Planului de investiții pentru Europa, Planul Juncker.

Proiectul are ca scop deblocarea traficului congestionat și îmbunătățirea accesului la portul Rotterdam, cel mai aglomerat port al Europei. Prin legarea autostrăzilor existente care se desfășoară paralel cu portul dinspre nord și sud, traficul de pe ambele părți poate beneficia de un punct de trecere suplimentar al râului Scheur, în delta râului Maas. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți fluxul de mărfuri din port, dar și va atenua traficul pentru locuitorii locali și pentru navetiști.

La nivel tehnic, proiectul implică construirea unei autostrăzi de aproape 5 km, inclusiv a tunelurilor subterane și a unor pasaje. Cea mai mare parte a autostrăzii va fi „scufundată” față de nivelul solului, astfel încât să nu mai fie vizibilă pentru locuitorii din zonă. Proiectul este conceput ca o concesiune de 20 de ani de proiectare-construire-finanțare-menținere (DBFM), bazată pe disponibilitate, parteneriat public-privat.Foto: Pixabay

819 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *