Începe modernizarea liniei de tramvai din Craiova între Pod Electro și Ford

Începe modernizarea liniei de tramvai din Craiova între Pod Electro și Ford

Primăria Craiova anunță că începând din data de 3 mai 2021, se va închide circulația tramvaielor pe tronsonul Pod Electro – Ford, deoarece începe lucrarea de reabilitare a căii de rulare și de extindere a sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate cu funcționare în regim adaptativ și sistem de comunicare.
Concret, proiectul finanțat din fonduri europene prevede reabilitarea a peste 3000 de metri liniari de cale de rulare, montarea a 65 de stâlpi noi de susținere a rețelei, reamenajarea rigolei de ape pluviale, realizarea canalizației electrice, modernizarea stațiilor pentru călători, dar și un management de trafic pentru intersecțiile străzii Henry Ford cu străzile Decebal, Drumul Apelor, Căpșunilor, dar și cu accesele auto de la porțile fabricii Ford.

Lucrările au loc în următoarele șapte luni și urmează să se finalizeze exact în luna în care noile tramvaie de la Pesa vor fi aduse la Craiova. În acest interval de timp transportul călătorilor se va face cu autobuzul.

Foto: mobilitate.eu1.240 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *