Încep Zilele Bucureștiului: concerte, show-uri internaționale 3D, spectacole de teatru, expoziții

Primăria Municipiului București, prin instituțiile de cultură din subordine, organizează în acest an o serie de evenimente menite să celebreze 558 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei.

Vineri—15 septembrie Concert Angela Gheorghiu — Piața Constituției
Primăria Capitalei prin ARCUB invită bucureștenii pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției, la Concertul extraordinar susținut de starul internațional Angela Gheorghiu, spectacol care marchează deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucureștiului.
Angela Gheorghiu concertează la București, alături de Filarmonica George Enescu și de tenorul Teodor Ilincăi. Dirijorul spectacolului din 15 septembrie este maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale.
NOTA
Accesul se va face începând cu ora 18:30, la porțile de acces din Bulevardul Libertății. Intrarea este gratuită, accesul în zona special amenajată cu locuri se face în limita numărului de 10.000 de scaune disponibile. Pentru evitarea aglomerațiilor la porțile de acces, organizatorii recomandă spectatorilor să vină din timp la concert, însă nu înainte de ora 18:30, ora deschiderii oficiale. Ora de începere a concertului este 20:30.Reguli de acces
Toți participanții la eveniment vor avea asupra lor un act de identitate. Accesul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani se face numai cu însoțitor, care poate atesta pe baza unui document (carnet de elev, pașaport sau orice document cu poza minorului) vârsta minorului. Din cauza zgomotului foarte puternic produs și a efectelor speciale din cadrul spectacolului, organizatorul nu recomandă prezența în cadrul evenimentului a copiilor sub 14 ani. Accesul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 14 — 18 ani se face numai pe baza unui act de identitate. Accesul minorilor sub 7 ani este strict interzis.
Este interzis accesul cu următoarele lucruri: droguri, aparate pirotehnice, sticlă, obiecte contondente, cuțite, umbrele, material explozibil, toxic sau inflamabil, obiecte care îi pot răni pe ceilalți. În concordanță cu legile în vigoare, participanții nu pot introduce în zona amenajată următoarele obiecte: cuțite, spray paralizant, lanțuri sau alte obiecte care reprezintă pericol public. Participanții nu pot introduce alcool în perimetrul zonei amenajate a evenimentului. Participanții nu pot intra cu mâncare sau cu lichide de orice fel în zona amenajată a evenimentului.

Restricții rutiere
În zonă continuă să fie aplicate câteva restricții de circulație, după cum urmează:
– 15 septembrie, intervalul orar 16.00-00.00 Bulevardul Unirii (tronsonul cuprins între bd IC Brătianu și Piața Constituției) și Bulevardul Libertății (tronsonul cuprins între bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie).
Organizatorul recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a evita aglomerarea traficului.

Sâmbătă 16 septembrie — concert Pink Martini
DJ-ul român Paul Damixie, cunoscut internațional pentru remixul piesei ‘Hello’a cântăreței britanice Adele, va deschide evenimentul din seara de 16 septembrie, la ora 17:30. În continuarea DJ-ului, de la ora 19:30, trupa îndrăgită de retro-electro Moonlight Breakfastva urca pe scenă cu un show complex, un mix fresh de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz și Swing, din cadrul căruia nu vor lipsi proiecțiile 3D, cu elemente vizuale abstracte și fragmente video.
Începând cu ora 21:00, înaintea concursului de 3D video mapping, celebra orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large, vor susține un concert de neuitat în Piața Constituției! Trupa americană de muzică instrumentală este apreciată în întreaga lume, cucerind publicul încă din anul 1997, atunci când au lansat albumul ‘Sympatique’. Cu o experiență de peste 20 de ani și un repertoriu variat, Pink Martini încântă de fiecare dată publicul prin stilul lor cosmopolit și se apropie de fani interpretând piese în diverse limbi străine, printre care franceză, portugheză, turcă, română, arabă, engleză și multe altele.

Sâmbătă — 16 septembrie — iMapp Bucharest
Sâmbătă, 16 septembrie, în Piața Constituției Primăria Capitalei, prin creart organizează, pentru al patrulea an consecutiv, concursul internațional de 3D video mapping — iMapp Bucharest.
iMapp Bucharest este unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, o competiție care a devenit un subiect de referință pentru artiștii din industria audiovizuală internațională.Echipe finaliste și un juriu de prestigiu
Șase echipe de artiști au fost desemnate finaliste în urma unui Open Call lansat public în luna iunie a acestui an: MotionLab — România, mammasONica — Italia, EPER — Ungaria, Gong Zhen — China, Flightgraf — Japonia și Ouchhh Studio — Turcia. Artiștii vor prezenta în competiția finală, începând cu ora 22:30,spectacole dinamice, care vor anima elementele arhitectonice ale Casei Poporului, timp de 4 minute și 30 de secunde, în concordanță cu tema ediției — ‘Above and Beyond’
.
Câștigătorul competiției va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalități marcante ale industriei audiovizuale internaționale: Jean François Zurawik — Director de evenimente al orașului Lyon și coordonator principal ‘Festival of Lights’, Dávid Ráday — Director de Creație la Sziget Festival, Hendrik Wendler-fondator al software-ului de videomapping ‘Suite MXWendler’ și al platformei artistice ‘Genius Loci Weimar’, Tais Poda-Partener și Director de Creație al ‘Front Pictures’, Diana Civle-Director de proiect la cea de-a treia ediție ‘European Choir Games & Grand Prix of Nations Riga 2017’.

Evenimentul are o componentă interactivă esențială, publicul având posibilitatea de a-și alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecție, printr-un SMS la numărul 1828 cu tarif normal. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului. Unul dintre votanți are șansa de a câștiga prin tragere la sorți o excursie în capitala țării echipei câștigătoare a premiului iMapp Bucharest 2016, respectiv Budapesta — Ungaria.

Duminică — 17 septembrie — concert maraton în Piața Constituției
Concert maraton, pe 17 Septembrie, începând cu ora 18:00, în Piața Constituției. Cinci ore de concerte ale unor artiști îndrăgiți de publicul bucureștean, care vor întreține atmosfera de sărbătoare din luna septembrie.

Tânăra artistă de indie-pop, Irina Rimes, dă startul concertelor din Piața Constituției, de la ora 18:00 aducând prin melodiile ei un amalgam de trăiri și emoții.
Seara continuă cu The Motans, iar Trupa Vunk îi așteaptă pe bucureșteni, în Piața Constituției,de la ora 19:20, urmați de Voltaj, care vor urca pe scenă de la 20:10.
De la ora 21:00, scena aparține trupei Holograf, iar la ora 21.50, incepe ultimul concert al serii, susținut de Delia & Band.
Accesul la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureștiului 2017 este liber!15-17 septembrie — Kids City in Cișmigiu
Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, vă așteaptă în weekend-ul 15-17 septembrie 2017 la cea de-a III-a ediție Kids City, un eveniment dedicat copiilor, dar la care este invitată toată familia. Ateliere de creație, jonglerii, spectacole de magie, muzică, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gașca Zurli și mulți alți artiști.
În zona Foișor, zilnic, vor avea loc spectacole de magie oferite de animatori, muzică și dans alături de micii artiști de la Palatul Național al Copiilor. In fiecare zi, pe scenă vor urca și artiști consacrați: Gașca Zurli, Andra Gogan (vocea Sofiei), Alina Sorescu si ‘Picii lu’ Soreasca’, Daniela Nane, Nea Alecu și mulți alții.
Festivalul Kids City începe vineri, 15 septembrie, de la ora 17.00, iar în zilele de sâmbătă și duminică se va desfășura în intervalul orar 10.00-22.00.

Foto: Andrei Marian

926 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *