Importurile de GNC din SUA au crescut în Europa odată cu trecerea către sisteme de mobilitate și încălzire ecologice

Importurile de GNC din SUA au crescut în Europa odată cu trecerea către sisteme de mobilitate și încălzire ecologice

De la sosirea primului operator de transport GNC (Gaz Natural Comprimat) din S.U.A. în portul portughez Sines în aprilie 2016 și astăzi, importurile UE de gaz natural lichefiat din S.U.A. au crescut de la zero la 2,8 miliarde de metri cubi. Președintele Juncker și președintele Trump au convenit să consolideze cooperarea UE-SUA, cooperare strategică în domeniul energiei. În acest context, Uniunea Europeană ar importa mai multe gaze lichefiate din Statele Unite pentru a-și diversifica și asigura aprovizionarea cu energie. Prin urmare, UE și S.U.A se vor strădui să faciliteze comerțul cu gaze naturale lichefiate.

UE a cofinanțat proiecte de infrastructură GNC în valoare de peste 638 milioane EUR. Pe lângă existența a 150 de miliarde de metri cubi de capacități neutilizate în UE, UE susține 14 proiecte de infrastructură de gaze naturale lichefiate, ceea ce va duce la creșterea capacității cu încă 15 miliarde de metri cubi până în 2021, ceea ce ar putea promova importurile de gaz natural lichefiat SUA, dacă transferurile de piață sunt corecte și prețurile competitive.

În prezent, legislația din S.U.A. necesită în continuare aprobarea prealabilă de reglementare a exporturilor de gaze naturale lichefiate către Europa. Aceste restricții trebuie abordate și normele SUA simplificate pentru exportul către UE a gazelor naturale lichefiate din S.U.A.

Conform comisiei s-a convenit că, la 20 august, consilierul comercial al președintelui Juncker și un înalt oficial al UE în domeniul comerțului va călători la Washington, D.C., pentru a se întâlni cu omologii lor din S.U.A., pentru a continua lucrările privind punerea în aplicare a declarației comune. În acest context, UE și SUA lucrează în cadrul acestui grup de lucru executiv pentru a mări exporturile de gaze naturale lichefiate către Europa.



Foto: (c) SHELL

1.282 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *